Modern futbola yenik düşen ilk futbolcu! Neymar Jr...

Yeteneği ile büyüleyen, vurdumduymazlığı ile saç baş yoldurtan bir yetenek abidesi. Neymar Jr...

2003 yılında Santos altyapısında futbola başlayan Neymar, 2009 yılında profesyonel oldu ve A Takım'da oynamaya başladı. Profesyonel olduğu ilk yılda, dünya devlerini peşine taktı.

Santos'un belirlediği 30m€ serbest kalma bedeli o zamanlar için Brezilya Ligi'nden bir çocuğa verilebilecek bir para gibi görünmüyordu. Ta ki 2012'de oynanan ve Barcelona'nın Santos'u 4-0 yendiği maça kadar.
Neymar o maçta gösterdiği performansla, Barcelona yöntecilerinin akıllarını başlarından almıştı ve ertesi sezon Neymar, Barcelona'nın yolunu tuttu. Burada 186 maça çıktı ve 105 gol 76 asist yaptı.

Şu istatistiklerle dünyanın herhangi bir yerinde vazgeçilmez olabilirdi. Ama Barcelona'da gölgesinde kaldığı, tapılırcasına sevilen ve tarihin en iyisi olarak görülen birisi vardı. Neymar başrol olmak istiyordu. Figüran olmak için fazla yetenekliydi ama Messi'den rol çalacak kadar değildi.

REKOR TRANSFER

Başrol olabilirdi, ama başka bir filmde. Gitmesi gerekiyordu. PSG'nin 2017'de yaptığı 222M€'luk uçuk teklif Barcelona tarafından kabul edildi. 173 maça çıktı, 118 gol 77 asist yaptı. Ama Şampiyonlar Ligi kazanamamış olması ve sürekli gündeme gelen saha dışı disiplinsiz davranışları, onun çok fazla eleştirilmesine neden oldu.

Fransız futbolunun göz bebeği Mbappe ile anlaşamaması ve düşen formu PSG günlerinin sonu demekti. 2023'te 90M€ bonservisle Al Hilal'in yolunu tuttu.

Şanssızdı. Messi ve Ronaldo çağında futbol oynadı ve en iyi zamanında bile Ballon d'Or kazanamadı. Sonunda da modern futbola kurban oldu.

Futbol FC Barcelona İspanya La Liga Lionel Messi
Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın