Hasan Arat: Beşiktaşlılar her zaman daha çok birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir

AA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, siyah-beyazlı kulübün divan kurulu toplantısında bir önceki yönetime eleştirilerde bulundu.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda dosyalarla kürsüye çıkan Arat, geçmiş yönetim zamanında çok yüksek maliyetli sözleşmeler yapıldığını vurgulayarak,

"Bu elimdeki dosya gelenler-gidenler listesi. Feshedilen, kiralık giden 42 sporcuya Beşiktaş maaş ödüyordu. Bunlar çok yüksek ücretler. Maliyetleri 5 milyon avro olan, soyadında '-iç' olsun denen, telefondan izlenerek transferler yapılan sistem bu kulübe büyük zarar verdi. 'Bize acil oyuncu transfer edin, isminde -iç olsun' diyorlar ve gece yarısı 5 milyon 165 bin avro maliyet oluyor. 711 dakika oynamış bu arkadaş. Maç başına 224 bin avro maliyeti var. Yollamak için canımız çıktı. Bir diğer oyuncu geliyor, 3 yıllık kontrat, imza paraları... Transferin son gününde halledebildik. Bazı şeyleri söyleyemiyoruz, utanıyoruz. Siz iş adamısınız, kendi şirketinizde bu işleri yapar mısınız? Nasıl buraya imza atmışsınız ya? Nasıl incelemişsiniz bunları. 'Enkaz edebiyatı yapmayacağız, takımı değiştireceğiz' dedik. Beşiktaşlı bahane duymak istemiyor." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Futbol Süper Lig