Fabrika işçiliğinden Premier Lig şampiyonluğuna

İngiliz futbolunun önde gelen isimlerinden Jamie Vardy'nin futbol hikayesi, fabrika işçiliğine dayanıyor...

Futbol oynarken fabrikada çalıştı, sokakta büyüdü, karşı koydu ve başardı. Karşınızda 37'lik delikanlı, Ada'nın tilkisi Jamie Vardy.

Vardy, futbol kariyerine Sheffield Wednesday'de başlasa da, 16 yaşında kulüpten kovuldu. 17 yaşındayken, Stocksbridge Park Steels takımının altyapısında oynamaya başladı.

2007 yılında ise amatör takıma yükseldi ve kulüpten haftalık 30 £ maaş alıyordu. Bu Vardy'nin futboldan kazandığı ilk paraydı. Vardy, 2010'da 15 bin £ karşılığında Halifax Town'a transfer oldu.

İLK SEZONUNDA GOL KRALI OLDU

İlk sezonunda 24 gol attı. Tam bir yıl sonra Fleetwood Town'a transfer olan Vardy, buraya da bir gömlek büyük gelerek 31 golle gol kralı oldu.

Vardy, 2012'de 1 milyon £ karşılığında Leicester City'ye transfer oldu. İkinci sezonunda takımıyla beraber futbolun yurdu Premier League'e yükseldi.

FABRİKADAN PREMİER LİG ŞAMPİYONLUĞUNA

Leicester City, ilk sezonunda ligi 14. tamamladı. İkinci sezonunda ise işte burada hikaye bir peri masalına evriliyor. Leicester City 2015 - 2016 sezonunda ligin bitimine iki hafta kala Premier League şampiyonu oldu.

Bu sezon Vardy'nin değeri 2.1M€'dan, 18.8 M€'ya yükseldi. Sezonu 24 golle tamamladı ve Ada'da Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu. Tilki başarmıştı. 28 yaşında gerçek bir futbolcu gibi hissediyordu.

Leicester City, bu sezondan sonra bir daha asla top seviye bir takım olmadı. 22-23 sezonunda küme düştü. 23-24'te ise EPL'ye geri çıktı. Şampiyonluk kadrosundaki oyuncularını, teknik direktörünü ve tutkusu kaybetti. Vardy'mi? O hep oradaydı. Düşerken de, çıkarken de. Vardy'den bir takımı yüzüstü bırakmasını bekleyemezsiniz zaten. Kendisi tam bir sokak delikanlısı.

Kazanmak için GYM'de saatler geçirmesine gerek yok. Hatta "kaldırdığım en ağır şey enerji içeceği kutusu" der. Vardy'nin en büyük gücü her zaman yıkılmaz mentaliydi.

Daha ne kadar futbol oynar bilinmez zira 38'ine merdiven dayadı. Ama Vardy, ne olursa olsun vazgeçmemeyi, asla pes etmemeyi bir nesile öğreten adam oldu.

Leicester City Futbol İngiltere Premier Lig