Bir Arjantin efsanesi! "Carlos Tevez"

Lionel Messi'den önce Arjantin futbolunun en büyük fantezisi, ayağını iyi kullanan her 10 numaraya yeni Maradona etiketi yapıştırmaktı. İşte o 10 numaralardan birisi de Carlos Tevez'di.

Tevez, şanssızlıklar içerisinde bir hayat geçirdi. Babası, annesi ona hamileyken bir çatışmada hayatını kaybetti. Tevez'in yüzündeki yara izleri ise henüz 10 aylıkken yüzüne dökülen kaynar sudan kaynaklı. Tevez'in hayatını değiştiren şey ise, annesinin onu terk etmesi oldu. Eniştesini babası olarak bildi. Hatta Tevez'in asıl soyadı Martinez. Ancak Carlos, hayatı boyunca eniştesinin soyadı olan Tevez'i kullandı.

EN YAKIN ARKADAŞINI KAYBETTİ

Futbola kendi jenerasyonundan olan her Arjantinli gibi sokakta başladı. Babası gibi bir sokak köşesinde ölmek yerine, Arjantin futbolunun en büyük oyuncularından birisi olmak istedi.
Evet Tevez'in Allah vergisi bir yeteneği vardı ama daha fazlası gerekiyordu. Örneğin Tevez'in çocukluk arkadaşı Dario, Boca seçmelerinde takıma seçilirken, Tevez seçilememişti.
Ama Dario 24'ünde bir polis baskınında kendi hayatına son verdi. Ondan daha az yetenekli denilen Tevez ise Premier League'e gitti.

2001 yılında Boca'da futbola başladı. Daha sonra yolu Corinthinas'tan geçti ve burada attığı 38 gol ile Premier League scoutlarının dikkatini çekti. 2006'da West Ham'a transfer oldu bir yıl sonra ise Ferguson'un Mancester United'ına.

"BU ŞEHİR ÇOK YAĞMURLU"

Garip bir adamdı Tevez. Manchester'da çok yağmur yağıyor diyerek takımdan ayrılıp, bir hafta sonra Manchester City'e imza atmıştı. 2013'te İngiltere kariyerine son verdi ve Juventus'a imza attı. Burada da iki seneden fazla dayanamadı ve ülkesine geri döndü.

Futbola başladığı Boca'da bir yıl forma giydikten sonra, son bir vurgun yapabilmek için o zamanların Arabistan Ligi olan, Çin'e gitti. Bir sezon oynadı ve Boca'ya geri döndü. 2021'de ise futbol hayatına son verdi.

Kariyerinde 227 gol attı, 1 Şampiyonlar Ligi, 3 Premier League, 2 tane de Serie A kazandı. Oynadı, oynadıkça büyüledi, konuştu, konuştukça kafa karıştırdı. İlginç bir adam, umutla hayata tutunan bir kariyer, Carlos Tevez.

Futbol Juventus İtalya Serie A Manchester City Manchester United Arjantin Milli Futbol Takımı Lionel Messi Diego Armando Maradona