6 Kasım 2002 | Tarihi maç...

Yıllar yılları kovaladı. Derbiler üstüne derbiler gördük. Ama o derbi… Fenerbahçe taraftarının aklından silemediği, Galatasaray taraftarlarının ise unutmasına fırsat verilmeyen o maç...

6 Kasım 2002, Fenerbahçe 6 - Galatasaray 0...

O maçtan önce kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. O gün stadyumda olan 40 bin Fenerbahçe taraftarının hiçbiri böyle bir skoru akıllarının ucundan dahi geçirmemiştir.
Maçta gol perdesi erken açıldı. 9. dakikada Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'nin ilk golünü attı. Ardından 38'de Ortega çıktı sahneye. Fenerbahçe çok erkenden durumu 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu şekilde sonuçlandı.

İkinci yarının başında, 57. dakikada, ilk yarıda gol atan Ortega kırmızı kart gördü. Bu kartla beraber Galatasaray tarafı maçı çevirme planları kuruyordu ama Fenerbahçe'nin başka planları vardı. 68 ve 75'te Kadıköy Boğası çıktı sahneye.

78'de Ceyhun Eriş, 86'da Ümit Özat. Galatasaray'da Emre Aşık, 84'te maçın stresine dayanamayarak kırmızı kart görmüştü. Skorboard'da Fenerbahçe 6 - Galatasaray 0 yazıyordu. Bırakın Galatasaray taraftarını, Fenerbahçe taraftarı bile şok içindeydi.

Saraçoğlu'nda tarih yazılmıştı ve bu maç yıllar boyu dilden düşmedi, düşürülmedi. Bu ve benzeri içerikler için Kontrasporweb'i takip etmeyi unutmayın...

Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe