UEFA'dan skandal karar: Merih Demiral'a 2 maç ceza!

Futbol UEFA EURO 2024 A Milli Takım
UEFA'dan skandal karar: Merih Demiral'a 2 maç ceza!

UEFA, tarihi bir skandala imza atarak Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi. Ayrıca UEFA Merih'in sosyal medya paylaşımlarını da kaldırmasını istedi.

UEFA, Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. UEFA ayrıca 2 maçlık ceza dışında Merih Demiral'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını da kaldırmasını talep etti.

AÇIKLAMA CEZADAN BETER!

UEFA, yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir." ifadeleriyle cezanın gerekçesini açıkladı.

TFF: MERİH'İN HAREKETİ 1000 YILLIK SİMGEDİR

Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma, UEFA Disiplin Kuruluna gönderildi.

UEFA'dan skandal karar: Merih Demiral'a 2 maç ceza! - Resim : 2

Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.