Türkiye Milli Takımı ile Hollanda arasında 15. randevu!

Türkiye Milli Futbol Takımı Hollanda Milli Futbol Takımı
Türkiye Milli Takımı ile Hollanda arasında 15. randevu!

EURO 2024 çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya gelecek olan Türkiye Milli Takımı güçlü rakibini bundan önce tam 4 kez yenmesini bildi.

Cumartesi günü Türkiye ile Hollanda, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kalabilmek için sahaya çıkacak.

HOLLANDA ROMANYA'YI RAHAT GEÇMİŞTİ

Ronald Koeman'ın öğrencileri, grup aşamasında ilk olarak Polonya'yı 2-1 devirdi. Sonrasında ise Fransa ile oynanan mücadele, golsüz sona erdi. Son maçta Avusturya karşısına çıkan Portakallar, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı.

Türkiye Milli Takımı ile Hollanda arasında 15. randevu! - Resim : 2

Son 16 turunda ise rakipleri Romanya oldu. Romenler, karşısında da hata yapmayan Koeman'ın ekibi, 3-0'lık skorla adını son 8 takım arasına yazdırdı.

TÜRKİYE İLE HOLLANDA ARASINDA 15. MAÇ

Türkiye ise Hollanda ile tarihte 14 kez kozlarını paylaştı. 4 kez biz, 6 kez ise onlar kazandı. Kalan 4 mücadele ise eşitlik bozulmadı.

İLK GALİBİYETİMİZİ BURSA'DA ALMIŞTIK

Hollanda karşısında ilk resmi müsabakaya 1994 Dünya Kupası elemelerinde çıktık. Mücadeleden 3-1 mağlup ayrılan taraf A Milli Takımımız oldu. Hollanda karşısında ilk galibiyetimizi 1998 Dünya Kupası elemeleri grup aşamasında aldık.

Grubun ilk maçında Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 1-0'lık skorla kazanarak tarihimizde ilk resmi maçlardaki galibiyetimizi aldık.

Türkiye Milli Takımı ile Hollanda arasında 15. randevu! - Resim : 3

EURO 2016'da A grubundaki rakiplerimiz arasında yer alan Hollanda karşısında deplasmanda oynanan maçtan 1-1'lik skorla ayrılan Türkiye, Konya'da oynanan ikinci maçı Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın golleri ile 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.