Trabzonspor'un Süper Lig istatistikleri taraftarları kahrediyor

Trabzonspor Süper Lig Futbol
Trabzonspor'un Süper Lig istatistikleri taraftarları kahrediyor

28. dakikada 10 kişi kalan Göztepe karşısında 2-1 kaybeden Trabzonspor'un istatistikleri hiç iç açıcı değil.

Trendyol Süper Lig'de ilk mağlubiyetini önceki gün Göztepe deplasmanında 2-1'lik skorla alan Trabzonspor'da moraller bozuldu.

BİR TEK SİMON BANZA

Bordo-mavililerin özellikle 3. bölgede eksik kalması gözlerden kaçmadı. Göztepe karşısında ilk yarıda tek bir şut çekemeyen Fırtına, ikinci devre 14 şut bulsa da verimli olamadı. Karadeniz devine Simon Banza dışında öne çıkan bir isim olmadı. Süper Lig'de çıkılan 9 maçta hücum verileri sürekli geriye gitti.

SİVAS DEPLASMANINDA SADECE 2 İSABETLİ ŞUT

Ligin ilk haftasında 0-0 biten Sivasspor deplasmanında 16 şuttan sadece 2 isabet oldu, gol çıkmadı. İkinci haftada Eyüpspor'la da 0-0 berabere kalan bordo-mavililer 8 şut çekti, 4 isabet buldu. 3. haftada takımı devralan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş derbisinde 5 şutta 1 isabet oldu, 1-1'lik beraberlik vardı. 4. haftada 2-2'lik Kayserispor maçında tam 25 şut çıktı, 8'i isabetliydi. 6. maçta Gaziantep'le 0-0 berabere kalan takım, 11 şutta 3 isabet buldu.

GÖZTEPE MAÇINDA İLK YARIDA İSABETLİ ŞUT YOKTU

Karadeniz ekibi, bu sezon en çok gol attığı maçta Konyaspor'u evinde 3-2 yendi, 12 şutta 4 isabet yakaladı. Ligde galibiyeti olmayan Hatayspor'la 1-1 berabere kalan Fırtına, 90 dakikada 15 şutta 7 isabet sağladı. Geçen hafta Başakşehir'i 1-0 yenen bordo-mavililer, 15 şutta 4 isabet buldu. Son olarak Göztepe deplasmanında 2-1 ile ilk mağlubiyetini alan Trabzonspor, ilk yarıda sıfır çekse de ikinci yarıda 14 şutta 3 isabet elde etti, 1 gol kaydetti.

DEPLASMAN GALİBİYETLERİ YOK

Bu sezonki performansı ile beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, ligde iki maç üst üste kazanamadı. Trabzonspor oynadığı maçların sadece yüzde 25'ini kazanabildi. Bordo-mavililer, Avrupa kupalarına veda ederek başladığı sezonda lig performansı ile de beklentileri karşılayamadı. Trabzonspor ligde 1.33'lük puan ortalamasında kaldı. Ligde henüz deplasman galibiyeti alamayan Karadeniz temsilcisi ayrıca ligde iki maç üste de kazanamadı. Son olarak Göztepe deplasmanında aldığı mağlubiyetle 175 gün sonra namağlup serisi son bulan Trabzonspor, 9 hafta sonunda 2 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

MAÇ BAŞINA 1 GOL ORTALAMASI

Fırtına, ligde 9 maçta maç başına 1 gol ortalaması tutturdu. Şut ve isabetli şut ortalamaları da bir hayli düşük kaldı. Maç başına 9.9 şut ortalaması elde eden Trabzonspor, maç başına isabetli şut ortalamasında da 4.1'de kaldı. Bordo-mavililer maç başına korner ortalamasında da 5.0'ı bulabildi.

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın