TFF, Yeni Malatyaspor'un talebini onayladı! Bu sezon sahaya çıkmayacaklar

Yeni Malatyaspor Futbol 1. Lig
TFF, Yeni Malatyaspor'un talebini onayladı! Bu sezon sahaya çıkmayacaklar

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen 6 Şubat depreminin ardından Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'deki maçlarına çıkmamıştı. Yeni Malatyaspor bu sezon da sahaya çıkmamak için TFF'ye başvuru yaptı. TFF, Yeni Malatyaspor'un bu talebini onayladı.

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından bölgede büyük bir yıkım yaşanmıştı. Liglerde bu bölge şehirlerini temsil eden takımlara sezonun geri kalanında ligden çekilme hakkı tanınmıştı.

HATAYSPOR GEÇEN SEZONU MERSİN'DE OYNADI

Depremden en çok etkilenen yerlerden biri de Hatay olmuştu. Şehri Süper Lig'de temsil eden Hatayspor, stadyumun ve tesislerin kullanılamaz durumda olması nedeniyle maçlarını Mersin'de oynamıştı.

YENİ MALATYASPOR GEÇEN SEZON SAHAYA ÇIKMADI

Depremin olduğu dönemde TFF 1. Lig'de mücadele edn Yeni Malatyaspor, geçen sezon da Türkiye Futbol Fedrasyonu'nun onayıyla lig maçlarına çıkmamıştı.

TFF KARARINI VERDİ

Fanatik'te yer alan habere göre 2024/2025 sezonunda TFF 1. Lig'de mücadele etmesi beklenen Yeni Malatyaspor bu sezon için de Türkiye Futbol Federasyonu'na henüz tesislerin kullanılabilir durumda olmadığı ve antrenman sahalarının henüz düzeltilmediği gerekçesiyle ligde yer almak istemediğini bildirdi.

Yeni Malatyaspor'bu talebi 1.Lig'de bu sezon mücadele edecek 16 takım tarafından olumlu karşılanırken bir takım karara itiraz etti. 2 takım ise çekimser kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı büyük oranda onayladı. Kararın resmi olarak açıklanması için yapılacak başkanlık seçiminin tamamlanması bekleniyor.