Galatasaray'ın Tete davasında yeni gelişme

Tete Galatasaray Transfer Transfer Haberleri Son Dakika Spor Haberleri
Galatasaray'ın Tete davasında yeni gelişme

FIFA, Galatasaray ve Shakhtar Donetsk arasında olan Tete davasıyla ilgili bugün vereceği kararı 11 Temmuz’a kadar erteledi. Peki, Tete davası ne zaman? Galatasaray Tete davasında ceza alacak mı? Shakhtar Donetsk, Tete için dava açtı mı?

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında kadrosuna kattığı Tete ile ilgili hukuki süreç yürütülüyordu. Bu transferdeki hukuki durumla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu, Tete davasıyla ile, "FIFA, Galatasaray ve Shakhtar Donetsk arasında olan Tete davasıyla ilgili bugün vereceği kararı 11 Temmuz’a kadar erteledi. Kulüplere resmi yazı yollandı. Galatasaray ve oyuncu aleyhine 'tazminat' kararı çıkması kuvvetli ihtimaller arasında!" paylaşımını yaptı.

Erden Timur geçen sene ne demişti?

Dönemin Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, "Geçen de bunun konusu olunca ben de sordum hukuk departmanımıza. Öyle bir gelişme yok. Ama bir başvuru olacaktır diye düşünüyorum. Biz transferden önce yaklaşık 6-7 gün 3 ayrı bağımsız uluslararası konuda tecrübeli yerlere bu konuyu çok detaylı şekilde incelettik. Ondan sonra karar verdik. Sonuçta bizim incelememiz ve alınan raporlara göre herhangi bir olumsuzluğun yaşanacağını düşünmüyorum. Yani tazminat anlamında bir şey olmayacak. Zaten toplamda risk çok ufak. Öyle olunca da yaptığımız sözleşmede oyuncudan mahsup edilecek. Galatasaray'ın ticari anlamda aldığı bir risk söz konusu değil" açıklamasını yapmıştı.