UEFA'dan skandal Merih Demiral kararı! Soruşturma başlatıldı...

EURO 2024

A Milli Takımımızın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği karşılaşmada en çok konuşulanlardan biri, Merih'in attığı gol sonrası 'Bozkurt' işareti yapmasıydı. UEFA, bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

UEFA, Merih Demiral için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada; "Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu karşılaşmasıyla ilgili olarak, UEFA Disiplin Talimatı'nın 31(4) maddesi uyarınca, Türk Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın hareketiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı gelince sunulacaktır." ifadeleri kullanıldı.


NE OLMUŞTU?

EURO 2024’ün ev sahibi Almanya, stadyum ve çevresinde “Bozkurt” işareti yapılmasını ve Kurtlar Vadisi müziği çalınmasını yasaklamıştı. Aynı zaman Avusturya da 2019'da aldığı kararla ülkelerinde "Bozkurt" işaretinin yapılmasını engellemişti.

Avusturya'ya iki gol atarak Milli Takım'a çeyrek final kapısını açan Merih Demiral bu kararlara tepki olarak bozkurt işaretiyle sevincini yaşamıştı.