Sıcak gelişme... UEFA, Bellingham'ın savunmasını istedi

Futbol EURO 2024 İngiltere Milli Futbol Takımı Jude Bellingham
Sıcak gelişme... UEFA, Bellingham'ın savunmasını istedi

UEFA, EURO 2024 son 16 turunda Slovakya karşısında 90+4'te attığı gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle Jude Bellingham'ın savunmasını istedi. Yıldız futbolcunun bir men cezasıyla karşı karşıya kalabileceği söyleniyor...

UEFA, İngiltere'nin yıldızı Jude Bellingham'a bir mektup yazarak, Slovakya maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketi açıklamasını istedi.

İngiliz Daily Star'dan Jeremy Cross'un aktardığı bilgiye göre, UEFA patronları da süperstarın yaptığı hareket ile ilgili bir açıklama talep etmek için İngiltere Futbol Federasyonu ile temasa geçti.

Bellingham, son 16 turunda Gelsenkirchen'de Slovakya'ya karşı 90+4'te maçı uzatmalara götüren golü attıktan sonra yaptığı hareketle büyük tepki toplamıştı. İngiliz yıldız bu hareketle 'temel iyi davranış kurallarının potansiyel ihlali' nedeniyle soruşturma altına alındı.

Haberde, UEFA'nın ilgili taraflara yanıt vermeleri için 72 saat süre tanıdığını, Bellingham'ın suçlu bulunması halinde ise para cezası veya men cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Diğer taraftan İngiltere Futbol Federasyonu yöneticileri, 21 yaşındaki futbolcunun herhangi bir ceza almayacağını düşünüyor. Bellingham da yaptığı hareket için sosyal medyada, "Slovak yedek kulübesinin arkasında tribünlerde oturan arkadaşlarıma yaptım" demişti.