Rafa Silva, Immobile, Gedson, Rashica... Van Bronckhorst'un büyüsü

Beşiktaş
Rafa Silva, Immobile, Gedson, Rashica... Van Bronckhorst'un büyüsü

Galatasaray maçında oynadıkları futbolla şampiyonluk rüzgarı estiren Beşiktaşlı futbolcuların birbirleri arasındaki uyumları adeta ayakta alkışlandı.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinin analizi, yeni transferlerin kısa sürede uyum sağlayarak takıma büyük bir hava kattığını gösterdi.

Beşiktaş, transfer sürecini ve hazırlık dönemini en iyi değerlendiren takımların başında geliyor.

PAULİSTA - SİLVA VE CİRO GÖZ KAMAŞTIRDI

"Agresif stoper" Gabriel Paulista, ilk toplara daima müdahale ederek dikkat çekti. Rafa Silva ve Immobile gibi yıldızlara sahip bir takımın savunmada hata yapma lüksü yok; bu iki fırsatçı, hataları golle cezalandırdı. Nitekim, bu maçta da böyle oldu.

RAFA VE IMMOBİLE GALATASARAY'I YIPRATTI

Van Bronckhorst'un sisteminde ve teknik direktör dokunuşlarıyla Beşiktaş, eski performansına geri dönüyor. Rafa Silva ve Immobile, Fernandes ile birlikte geçiş oyunlarında mükemmel 2'ye 1'ler yaptı, defansın arkasına sarkarak savunmanın yapısını bozdu ve hataya zorladı.

Rafa Silva, Immobile, Gedson, Rashica... Van Bronckhorst'un büyüsü - Resim : 2

GEDSON FERNANDES VE RASHİCA ÇOK ETKİLİYDİ

Rashica, sağ kanattan yaptığı hızlı bindirmeler ve ortalarla etkili olmaya çalıştı. Fernandes ve Rashica, sahanın her yerinde takıma büyük destek verdi. Masuaku'nun soldan, Rafa Silva'nın ise sağ taraftan yaptığı duran top ortalarında, iki stoper de rakip ceza sahasında etkili kafa vuruşları gerçekleştirdi.

GİO GENÇLERE ŞANS VERİYOR

Hollandalı teknik direktör Van Bronckhorst, kariyeri boyunca kupa maçlarına ayrı bir önem veriyor. 4-3-3 sistemini tercih eden Van Bronckhorst, bu sistemi Beşiktaş'ta daha ofansif bir şekilde uyguluyor. Mustafa gibi genç oyunculara şans vermesi, hocanın en önemli özelliklerinden biri. (Fotmac)