Montella'dan İzlanda maçı öncesi flaş Arda Güler sözleri! Barış Alper itirafı: Avrupa'nın önemli takımlarından birçok teknik direktör beni aradı

A Milli Takım Vincenzo Montella
Montella'dan İzlanda maçı öncesi flaş Arda Güler sözleri! Barış Alper itirafı: Avrupa'nın önemli takımlarından birçok teknik direktör beni aradı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculardan Okay Yokuşlu, İzlanda ile oynanacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculardan Okay Yokuşlu, İzlanda ile oynanacak Uluslar Ligi maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

"HÜCUMDA VE SAVUNMADA İYİLER"

Kompakt bir takım. Hücumda ve savunmada iyiler. İtalyan teknik direktörlerin futbol anlayışına benzer bir teknik direktörle çalışıyorlar. Genel olarak saygı duyduğumuz bir takım. Kompakt oynadıklarının farkındayız. Tarihsel olarak da zorlu bir rakip.

"TAKIM OYUNU OYNUYORLAR"

"Sadece takım gibi oynayabilen bir takım olduğunu görüyoruz. Bazı bireysel öne çıksa da çok fazla göze çarpan bireysel bir oyuncu yok. Daha çok takım oyunu oynuyorlar. Bireysel olarak birini söylemeyeceğim."

"TAÇ ATIŞLARINDA BİLE TEHLİKELİLER"

"Duran toplarda, taç atışlarında bile tehlikeliler. Son dönemlerde hemen hemen he rrakip bu tarz duran toplara hazırlanıyor. Biz de buna göre hazırlayacağımı yapacağız."

"İZLANDA DA BİZDEN FİZİKSEL OLARAK İYİ OLACAK"

"Geçen günlerde de çok fazla konuştuk bilimin getirdiği bir açıklama var. 50-60 maç oynayan futbolcular için 3 hafta dinlenme süresi verilmesi gerkeiyor. Tekrardan ritim yakalamak için 30-40 güne ihtiyaçları var. Galler maçında bu fark hissedildi. İzlanda'nın da fiziksel olarak önde olacağını düşünüyorum. Eleştiriler getirildiğin bunu baz almamız gerekiyor. Biz kazanmak istemiyoruz anlamını taşımasın. Biz kazanmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. İsteğimiz ve arzumuz hiçbir zaman eksik olmayacak ama eleştiri yaparken bunu baz alırsak daha doğru olur."

"BARIŞ ALPER İÇİN ÖNEMLİ KULÜPLERİN HOCASI BENİ ARADI"

"Barış aslında muazzam bir turnuva geçirdi. Avrupa'nın önemli kulüplerindeki birçok hoca beni kendisiyle ilgili bilgi almak için aradı. Bu maçta aramızda lmayacak ama hazırlıklarımız aynı şekilde devam ediyor. Arda Güler maç sonunda bir darbe aldı. Dün de tamamiyle rahat yürüyemiyordu ama bugün takımla antrenman yapamasa bile değerlendirme süremiz var. Kendisiyle değerlendirme yaptığımız zaman ilk 11'de mi sonradan mı oyuna gireceği veya hiç olmayacağı konusunda kararımızı vereceğiz."

"BİRLİKTELİK LAZIM! BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"

"Hocaların milli takımlardaki kaderi böyledir. Her maç bir finaldir. Her zaman maç oynama fırsatnız olmuyor. Eleştirilere açığım. Futbolculara eleştiriler geldiğinde ise anlamlandıramıyorum. Türk değilim ama milli değerleri hissedebiliyorum. Napoli'nin duyguları Türkiye'ye benzer... Birlikteliği bozmamamız gerekiyor. İçeriden birlikteliğin yanı sıra dışarıdan da birliktelik lazım. Birliktelik lazım. Bunu futbolcularımız hak ediyor. Sadece bizim içerideki birlikteliğimiz değil de dışarıdan gelen birliktelik lazım. Her zaman birlikten güç doğar ve daha güçlü oluruz. Sadece burada olanlara değil dışarıda yorum yapanlara da söylüyorum."

"İZMİR'İ BİLEREK TERCİH ETTİK"

"Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Bilerek burayı tercih ettik. Yarın tarihi bir gün ve galibiyetle bu tarihi güne katkıda bulunmak istiyoruz."

"KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

"Daha çok motive oluyorum. Birçok ilke imza attık. Tarihsel sonuçlara baktığımızda son 13 maçta 2 veya 3 kez kazandık. Yarın kazanmak için her şeyi yapacağız."

OKAY YOKUŞLU'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Okay Yokuşlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"MONTELLA'YA KATILIYORUM"

"İyi bir takım oyunu oynayarak galibiyetler aldılar. Hocamızın İzlanda hakkında söylediklerine katılıyorum. Galibiyet için buna göre bir planlama yapmalıyız."

"GALLER MAÇI GERİDE KALDI"

"Takım olarak ülkemizi mutlu edeceğiz. Galler maçı geride kaldı ve şimdi elimizde bir fırsat var. Bu güzel şehirde elimizden gelen her şeyi yaparak 3 puanı alacağız."

"BENİM AÇIMDAN ÖZEL BİR MAÇ"

"Burası doğup büyüdüğüm şehir. Benim şehrim. Burası bana özel hissetiriyor ama ülkemizin neresine gidersek gidelim bu duyguları her yerde bize hissettiriyorlar. Benim açımdan biraz da özel bir maç."

"BU GRUBUN İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM"

"Güzel bir turnuvanın ardından duyguların pekiştiği bir ortam yaşıyoruz. İnişler ve çıkışlar olacaktır. Bunu her takım yaşıyor. Takım içerisindeki arkadaşlık ve bütünlük dışarıya da yansıyordur. Bu grubun bir parçası olmaktan her futbolcu olduğu gibi ben de mutluyum."

"ÇOK YOĞUN MAÇ PROGRAM VAR"

"Maç programının yoğun olduğu aşikar. Sadece bizim için değil dünyada herkes için böyle. Bunun karar vericileri biz değiliz. Sezon içinde çok az tatiller oluyor. Geçtiğimiz maçta büyük bir turnuvanın ardından mental olarak zorlanma olacaktır. Bu yoğun maç programı oyuncuları mental olarak yoruyor. Bundan şikayet edecek durumumuz yok. Çıktığımız her maçta elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız."