Milot Rashica Van Bronckhorst'un jokeriyse bunun sebebi yüksek iş ahlakıdır

Beşiktaş
Milot Rashica Van Bronckhorst'un jokeriyse bunun sebebi yüksek iş ahlakıdır

Kosovalı gazeteci Jon Ajeti, vatandaşı Milot Rashica hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Oyuncunun yüksek iş ahlakına dikkat çeken Ajeti milli futbolcu için "Yaptığı asistler ve birçok farklı pozisyonda oynamasıyla takımının önemli bir parçası" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta bu sezon 12 resmi maça çıkıp 1 gol, 5 asist yapan Milot Rashica'yı Kosovalı gazeteci Jon Ajeti, yorumladı.

RASHİCA FARKLI POZİSYONLARDA OYNUYOR

Kosova'da Radio Urban FM'de program hazırlayan Jon Ajeti, Rashica'nın kariyerindeki çıkışa vurgu yaparak, "Rashica, en iyi sezonlarından birini geçiriyor Beşiktaş'ta. Yaptığı asistler ve birçok farklı pozisyonda oynamasıyla takımının önemli bir parçası. Beşiktaş'ta maçların yüzde 90'ına ilk 11'de başladı" diye anlattı.

EN BÜYÜK GÜCÜ İŞ AHLAKI

Kosovalı gazeteci, 28 yaşındaki futbolcunun gelişimine vurgu yapıp, şu ifadeleri kullandı: "Bana göre Rashica şu anda kariyerinin zirvesinde. Bu performansını sezon sonuna kadar devam ettirecektir. Türkiye'de futbol tarzını buldu ve sizlerin de gördüğü gibi Beşiktaş'ta büyük oyuncularla beraber ilk 11'de başlıyor. Bana göre Rashica'nın en büyük gücü iş ahlakı. Çünkü kariyerinde ufak bir futbol liginden Avrupa'nın en üst seviye futbol ortamına yükselmeyi başardı."

MİLLİ TAKIMDA O KADAR İYİ DEĞİL

Gazeteci Jon Ajeti, Milot Rashica'nın Kosova Milli Takımı performansına da değinerek şunları söyledi: "Benim açımdan Rashica, Kosova Milli Takımı'nda en çok forma giydiği oyunculardan biri olmasına rağmen geçtiğimiz eylül ayında aynı performansı gösteremedi. Beşiktaş'taki etkisini Kosova'da gösteremedi."

GİO'NUN JOKERİ OLDU

Milot Rashica, bu sezon Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst'un adeta jokeri oldu. Süper Lig, Süper Kupa ve Avrupa Ligi'nde 12 resmi maça çıkan Rashica, 1 gol, 5 asistle 6 gole direkt etki etti. Kosovalı yıldız, 12 maçta 3 farklı mevkiide oynadı. Sağ kanat, sol kanat ve son olarak sağ bekte görev yapan 28 yaşındaki futbolcu, mücadelesiyle takdir topladı.

12 MAÇIN 11'İNDE İLK 11'DEYDİ

Giovanni Van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon şu ana kadar 12 resmi maç oynadı. Kartal'da söz konusu bu 12 maçta en fazla forma giyen ve en fazla ilk 11'de şans bulan 5 isim öne çıktı. Milot Rashica, 12 maçın 12'sine de ilk 11'de çıktı. Gedson Fernandes bin 37 dakika, Rafa Silva, bin 33 dakika, Gabriel Paulista 966 dakika, Ciro Immobile 925 dakika ve Milot Rashica 922 dakika süre aldı. (Sabah)