Kylian Mbappe, Real Madrid'e transfer olur olmaz PSG'yi UEFA'ya şikayet etti! Şampiyonlar Ligi'nden atılabilirler

Real Madrid PSG Kylian Mbappe Transfer UEFA
Kylian Mbappe, Real Madrid'e transfer olur olmaz PSG'yi UEFA'ya şikayet etti! Şampiyonlar Ligi'nden atılabilirler

Real Madrid'e transfer olan Kylian Mbappe, PSG'nin kendisine ödemeği 55 milyon euroyu tahsil etmek için eski kulübünü UEFA'ya şikayet etti. PSG, Devler Ligi'nden atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Avrupa'da yaz transferinin en heyecan verici anı Kylian Mbappe'nin PSG'den ayrılarak Real Madrid'e imza atmasıydı. Mbappe, yıllar sonra hayalini kurduğu kulübe transfer oldu ve ilk maçında Süper Kupa finalinde Atalanta'yı 2-0 yenen Real Madrid kadrosunda yer alarak ilk Avrupa Kupası zaferini elde etti.

Mbappe, Real Madrid'e transfer olmadan önce PSG'nin kendisine ödemediği 55 milyon euroluk brüt ücretinin ödenmesini talep etti. Fransız kulübü, Mbappe'nin hak edişini ödemedi. Yıldız oyuncu bunun üzerine eski kulübünü UEFA şikayet etti.

FRANSIZLAR DUYURDU

Fransa'dan Le Monde'nin haberine göre Kylian Mbappe, Paris yönetiminin kendisine ödemediği yaklaşık 55 milyon Euro'luk brüt tutarın ödenmesini talep ediyor. Bu miktar, oyuncunun Şubat ayında alması gereken imza bonusunun (36 milyon euro) üçte birini, sözleşmesinde öngörülen son üç aylık maaşını (Nisan, Mayıs, Haziran) ve bu üç ay için bir “etik bonusunu” da içeriyor.

Ayrıca L'Equipe'in haberine göre, oyuncunun avukatları Haziran ortasında PSG'ye resmi bir ihtarname gönderdi.

ÖDEMEME SEBEPLERİ REAL MADRID'E TRANSFER OLMASI

Habere göre PSG yönetimi, Real Madrid'e transfer olması gerekçesiyle Mbappe'nin maaşını ödemedi. PSG yönetiminin izlediği bu yolun kulübün geleceği açısındna büyük ris taşıdığı vurgulandı.

Le Monde'de yer alan haberde "Mbappe PSG'den 55 milyon euro talep ediyor. Oyuncu, Fransa Futbol Ligi ve UEFA ile temasa geçti. Fransa Futbol Ligi, durum çözülene kadar Paris ekibinin transfer yapmasını engelleme yetkisine sahip." denildi.

DEVLER LİGİ'NDEN ATILMA TEHLİKESİ

PSG'nin alacağı tek ceza transfer yasağıyla sınırla kalmayabilir. Le Monde'de yer alan haberin detayında Mbappe ile PSG arasındaki krizin PSG'nin UEFA lisansının iptal edilmesine ve dolayısıyla UEFA organizasyonlarından men edilmesine kadar gidebilir.

PSG YÖNETİMİ KONUYU İNCELİYOR

Habere göre Kylian Mbappe'nin haklı görülmesinin neredeyse kesin olduğu davada PSG yönetimi konuyu ince ayrıntılara kadar hesaplıyor. Aksi takdirde PSG, Avrupa kupalarına katılım hakkı gösteremeyecek.