Futbolun efsane isimlerinden Andres Iniesta 40 yaşında futbolu bırakma kararı aldı!

İspanya Milli Futbol Takımı Futbol FC Barcelona Ballon d'Or

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nda başardıklarıyla adını futbolun efsane isimleri arasına yazdıran Andres Iniesta, 40 yaşında futbolu bırakma kararı aldı.

Barcelona ve İspanya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından Andres Iniesta 40 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Relevo'da yer alan habere göre bir sezon daha futbol oynamak isteyen Iniesta son anda kararını değiştirdi ve yeşil sahalara veda etme kararı aldı.

Andres Iniesta'nın 8 Ekim tarihinde düzenlenecek bir etkinlikle aldığı kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

İSPANYA'NIN TEK DÜNYA KUPASI ONUN AYAĞINA GELDİ

Güney Afrika'daki Dünya Kupası finalinde attığı golle İspanya'nın ilk ve şimdiye kadarki tek şampiyonluğunu kazandıran Iniesta, kariyerine devam etmek için yeni bir macera bulmak amacıyla ailesiyle birlikte Dubai'de antrenman yapıyor ve form tutuyordu.

Ancak sonunda sadece Ballon d'Or'un eksik olduğu efsanevi kariyerine son vermeye karar verdi.

Iniesta, birkaç hafta önce Barselona'daki bir etkinlikte kendisinin de belirttiği gibi, futbola devam etmek için seçeneklerini en iyi şekilde değerlendirmeye aldığını ifade etmişti.

Iniesta, “Futbol oynamaya devam etmek istediğimi hissediyorum, bırakma zamanımın geldiğini hissedene kadar oynamaya çalışacağım. Ayrıca antrenörlük yeterliliğimi almak ve gelecekte neler olacağını görmek istiyorum.” demişti.