Arda Güler efsanelerin izinde! İspanya'da gündem oldu

Arda Güler Real Madrid
Arda Güler efsanelerin izinde! İspanya'da gündem oldu

Real Madrid, La Liga'nın 5. haftasında deplasmanda Real Sociedad'ı 2-0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Güler bu karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 77 dakika sahada kaldı. İspanyol basını Arda Güler'in Real Madrid'deki yeni rolünü değerlendirdi ve Arda'nın efsane oyuncuların izinde olduğu okuyuculara aktarıldı.

İspanya La Liga'nın 5. haftasında Real Madrid, Real Sociedad'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti. Arda Güler karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 77 dakika sahada kaldı. Takımına bir penaltı kazandıran ve galibiyette önemli rol oynayan Arda Güler, İspanyol basınında yine manşetleri süsledi.

İspanya'nın önemli spor portalı MARCA, Arda Güler'in Real Madrid'deki yeni pozisyonunu "Di Maria ve Isco'nun ayak izlerini takip ediyor." başlığıyla okuyucularına aktardı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Ancelotti, Arda Güler için 'İyi tepki veriyor. Daha önemli bir rol oynayacak ama onun için tartışmasız bir ilk 11 oyuncusu olmak çok daha karmaşık çünkü burada, bu kadroda tartışmasız bir ilk 11 oyuncusu görmüyorum.' demişti. Türk oyuncu yaz döneminde teknik ekibin kendisinden istediği fiziksel ve davranışsal değişimi gerçekleştirerek dakikalar için savaşmaya başladı ve sezon başında da fırsatlar gelmeye başladı. Ancak '15', beyaz takımın rotasyon oyununa gerçekten girebilmek için en karmaşık değişimi henüz tamamlamadı.

Misyonunu mümkün olan en tatmin edici şekilde gerçekleştirmek için onu Isco, James ve Di María'nın ayak izlerini takip etmeye 'zorlayan' bir misyon. Arda Güler'in şu anda karşı karşıya olduğu dönüşüm, Real Madrid efsanelerinin Real Madrid'de geçirdikleri dönemde yaşadıklarıyla bazı benzerlikler taşıyor.

Şimdi, Galacticos 2.0'ın (Mbappé, Vini, Rodrygo, Bellingham...) gelişiyle birlikte İtalyan teknik adam, Türk oyuncuyu daha önce hiç oynamadığı ama fazlasıyla hazır olduğu bir pozisyona yerleştirmek için bir uyumluluk testi yapmanın önemli olduğunu biliyor.

Carlo, Arda Güler'in yeni görev tanımını 'Çizgilerin arasına girecek, iyi pozisyon alacak, topu alacak ve forvetlere pas vermeye çalışacak. Defansif olarak, daha çok içeride olması ve savunmada çalışması gereken bir kanat oyuncusundan farklı bir iş.' diye özetlemişti.

Bunlar, daha fazla dakika almak için mümkün olan en iyi şekilde içselleştirmesi gereken işlevler. Türk oyuncu da bunun farkında ve ilk sınavından başarıyla çıktı. Bir defansif orta saha oyuncusunun 4-3-3 sistemindeki işi, bir kanat oyuncusunun işinden çok daha yoğundur... Real Sociedad karşısında da Carvajal'a yardım etmek için sürekli çaba gösterdi.