Kerem Aktürkoğlu'nun en zayıf özelliği oyun görüşünün kötü olması

Galatasaray
Kerem Aktürkoğlu'nun en zayıf özelliği oyun görüşünün kötü olması

SPORT TV muhabiri Francisco Rodrigues, Benfica'nın yeni transferi Kerem Aktürkoğlu hakkında "Hızlı ve bire birde etkili olması önemli bir artı, fakat oyun görüşü eksik" analizinde bulundu.

Rusya'dan aldığı daha cazip teklifleri geri çevirip Benfica'nın yolunu tutan Kerem Aktürkoğlu, imza attığı gün Portekiz basınında manşetleri süsledi. Avrupa'da kendini kanıtlamak isteyen milli futbolcunun transferini Benfica'yı yakından takip eden SPORT TV muhabiri Francisco Rodrigues, Sabah'a değerlendirdi.

BARCELONA VE MANU'YU YIKMIŞTI

25 yaşındaki oyuncunun özellikle Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansın dikkat çektiğini kaydeden Rodrigues, şunları söyledi: "Benfica'da David Neres satıldı. Kerem takımdaki büyük bir boşluğu dolduruyor. Di Maria'nın sağ kanatta yeri sabit. Solda ise Kerem'in profilinde bir futbolcuya ihtiyaç vardı. Galatasaray'ın Barcelona ve Manchester United ile oynadığı maçlar bu transferin kırılma noktası oldu. Kerem'in performansı çok iyi bulundu. Hem hücum presi hem kontratak silahı olması hem de savunmaya yardımı Benfica için önemli bir kriter."

KEREM'İN OYUN GÖRÜŞÜ EKSİK

"Hızlı ve bire birde etkili olması da önemli bir artı. Taraftar heyecanlı ve bu transferden umutlu. Geçtiğimiz sezonlar da Benfica, Kerem ile ilgilenmiş fakat oyun görüşü eksik bulunmuştu. Şimdi ise şutları, pasları, ortaları gibi detayları geliştirdiğini düşündükleri için teklif yapılıp kadroya katıldı. Sonraki satıştan da yüzde 10 pay verildi ve bence Kerem yüksek bonservisle Benfica'dan ayrılacaktır. Tüm medya ve Benfica taraftarı, Harry Potter'ın taraftarı nasıl büyüleyeceğini bekliyor."

Portekiz deviyle 5 yıllık sözleşme imzalayan Kerem Aktürkoğlu, imza töreninde "Rakiplere expelliarmus [Harry Potter'da rakipleri silahsız bırakmak] büyüsü yapmak istiyorum" demişti.

BİR SONRAKİ SATIŞTAN YÜZDE 10 PAY VAR

Portekiz ekibi Benfica'ya 12 milyon Euro'ya giden Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedelinden Galatasaray dışında daha önce forma giydiği 6 kulübün kasasına da para girecek. Galatasaray'dan 12 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 10 pay karşılığında Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, eski kulüplerinin de yüzünü güldürecek. Ajansspor'un haberine göre; 13 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e giden Arda Turan'ın ardından sarı-kırmızılıların en yüksek bedelle sattığı 2. yerli oyuncu ünvanını alan milli yıldız, Cimbom'un yanı sıra 6 kulübe daha para kazandıracak.

FIFA YÜZDE 5'İ YETİŞTİRME PARASI OLARAK KESİYOR

Türkiye'de 'yetiştirme bedeli' olarak bilinen, FIFA'da ise 'Oyuncuların Durumu ve Transferi' talimatında yazdığı şekliyle 'dayanışma bedeli' olarak anılan kazanç, oyuncunun 12-23 yaş arasında oynadığı takımların katkılarını ödüllendiriyor. Futbolcu için tespit edilen sözleşme fesih bedelinin yüzde 5'i, satışı yapan kulüp tarafından kesilip FIFA'ya gönderiliyor. FIFA da bu parayı oyuncunun eski takımlarına ve oynadığı sıradaki yaşına göre dağıtıyor.