Kasımpaşa'da Serkan Reçber farkı! Her sezon daha yukarı...

Futbol Süper Lig Kasımpaşa
Kasımpaşa'da Serkan Reçber farkı! Her sezon daha yukarı...

Uzun yıllardır yer aldığı Süper Lig'in artık gediklisi haline gelen Kasımpaşa, Serkan Reçber'in CEO olarak görev yaptığı dönemde yakaladığı çıkışla dikkat çekiyor. 2020'den bu yana her sezonu, bir önceki sezondan daha iyi noktada bitiren ve geçen yılı da 5. sırada tamamlayan İstanbul'un köklü ekibi, aynı zamanda transferdeki başarısı ve Sami Uğurlu yönetiminde gençlere verdiği süreyle de öne çıkıyor. Paşa'nın bu çıkışında şüphesiz ki analiz ekibinin de payı çok büyük.

Trendyol Süper Lig'de gösterdiği performansla ligin gediklileri arasına giren İstanbul'un köklü ekibi Kasımpaşa, sezona şanssızlıklarla başlamasına rağmen istikrarlı yapısıyla güven veriyor.

2019'dan bu yana kulüpte görev yapan CEO Serkan Reçber liderliğinde yapılanan lacivert-beyazlılar, 2020'den bu yana geçen her sezonu bir önceki sezondan daha iyi konumda tamamladı. Geçtiğimiz sezon da Beşiktaş'ın üstünde 5. basamakta yer alan Kasımpaşa, Avrupa biletini kıl payı kaçırdı.

Bu sezona Teknik Direktör Sami Uğurlu'nun aldığı 7 maçlık şok ceza nedeniyle hocasından mahrum başlayan lacivert-beyazlılar, son dakikalarda engel olamadığı goller nedeniyle öne geçtiği maçlarda puan kayıpları yaşa da milli ara öncesi Çaykur Rizespor'u zorlu deplasmanda yenerek şeytanın bacağını kırdı.

SERKAN REÇBER ETKİSİ

Kasımpaşa'da uzun süredir yönetici olarak görev alan Serkan Reçber, dünya futbolunu yakından takip etmesi ve transfer piyasasına olan hakimiyetiyle, mütevazı bir bütçeye sahip olan kulübü, beklentinin üzerinde noktalara taşıdı.

Özellikle keşfedip, önemli rakamlara sattığı futbolcularla dikkat çeken lacivert-beyazlılar, ayrıca Serkan Reçber döneminde Eren Elmalı, Doğucan Haspolat gibi genç ve yerli oyunculardan da önemli gelir elde etti.

Ayrıca Yasin Özcan başta olmak üzere Taylan Utku Aydın, Yaman Suakar, Ali Sühan Demirel gibi genç futbolcular da son yıllarda forma şansı verilerek Türk futboluna kazandırıldı.

UÇAK BİLETLERİNE KADAR İLGİLENİYOR

Futbolculuğu döneminde formasını giydiği Fenerbahçe'de Carlos Alberto Pareira yönetiminde Süper Lig şampiyonluğu da yaşayan Reçber, Kaptan Oğuz Çetin'in sakatlık yaşadığı dönemde genç yaşına rağmen verdiği katkıyla zaferin mimarlarından olmuştu.

Futbolculuk yıllarındaki tecrübelerini yönetici olarak kullanan başarılı futbol adamı, Kasımpaşa'da CEO olarak görev yapmasına rağmen A'dan Z'ye tüm konularla bizzat ilgileniyor. Adeta tesislerde yaşayan ve sürekli takımla birlikte olan Reçber, oyuncularla kurduğu abi-kardeş ilişkisinin yanı sıra takımın uçak biletlerinden, konaklayacağı mekanlara; transfer listesindeki oyuncuların analizlerine kadar her konuda titizlikle işin içinde yer alıyor.

SAMİ UĞURLU VE EKİBİNDEN ÜST DÜZEY PERFORMANS

Kasımpaşa'daki ilk döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla Süper Lig'de hatırı sayılır bir başarı yakalayan Sami Uğurlu, geçtiğimiz sezonun 14. haftasında devraldığı takımı sezon sonunda 5. sıraya taşımıştı.

Başarılı teknik adam, cezası nedeniyle şimdilik kulübeden uzak kalsa da kurmaylarıyla birlikte oyuncularını maçlara hazırlamak için var gücüyle çalışıyor.

Barış Kanbak, Özgür Öcal, Ender Örenç gibi isimlerle hafta boyunca mesai yapan Uğurlu, gençlere şans vermekten de geri adım atmıyor.

Kasımpaşa geçtiğimiz sezon stoper tandeminde 17 yaşındaki iki oyuncusu Yasin ve Taylan Utku ile çıktığı Beşiktaş ve Trabzonspor deplasmanlarından 3'er puan çıkartmayı başardı.

ENDER ÖRENÇ VE ANALİZ EKİBİ FARK YARATIYOR

Serkan Reçber ve Sami Uğurlu'nun isabetli tercihlerinde Ender Örenç'in başında bulunduğu analiz departmanının etkisi göze çarpıyor. Son teknoloji ile futbol dünyasını mercek altına alan Örenç ve ekibi, sağladığı datalarla hem transferde hem de rakip analizinde Kasımpaşa'yı avantajlı konuma geçiriyor.

TRANSFERDE YİNE SES GETİRDİ

Mütevazı bütçesine oranla güçlü kadrolar kuran Kasımpaşa, bu sene de önemli isimleri kadrosuna katmayı başardı. Uzun yıllardır lacivert-beyazlı formayı giyen Hajradinovic, Ben Ouanes, Aytaç Kara, Loret Sadiku gibi isimlere geçen sezon Chelsea geçmişi olan Omeruo ve ligde 14 gole imza atan Nuno da Costa gibi isimleri ekleyen Paşa, bu sezon da Kevin Rodrigues, Opoku, Espinoza ve Cafu gibi futbolcuları bonservis ödemeden takıma kazandırdı.

Nuno da Costa sezona 3 maçta 3 gol ile bıraktığı yerden başlarken, Kevin Rodrigues de ayağının tozuyla ilk asistini yaptı.

MİLLİ ARA SONRASI ZOR FİKSTÜR

Eylül ayı Kasımpaşa için zor geçecek. Süper Lig'e verilen milli aranın ardından 5. haftada Fenerbahçe ile karşılaşacak olan lacivert-beyazlılar, Antalyaspor'u konuk ettikten sonra 7. haftada da Galatasaray deplasmanında gidecek.

Ligin güçlü takımlarıyla karşılaşacak olan İstanbul ekibi, Ekim'de ise Bodrum FK, Alanyaspor ve Samsunspor ile mücadele edecek.