Jose Mourinho keyif vermiyor ama Fenerbahçe gol yemeden kazanıyor

Fenerbahçe
Jose Mourinho keyif vermiyor ama Fenerbahçe gol yemeden kazanıyor

Kasımpaşa maçının özellikle ikinci yarısında topu tamamen rakibe bırakan Fenerbahçe'de Jose Mourinho'nun gol yemeden kazanması camiada takdirle karşılandı.

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho’nun göreve başlamasıyla her şey değişirken, Portekizli çalıştırıcının en büyük dokunuşu ise savunma konusunda oldu. Tecrübeli çalıştırıcının oyun felsefesinin en büyük özelliği savunmaydı. Mourinho ilk günden itibaren öğrencilerine bunun vurgusunu yaparken, defans hattındaki isimlerin istenilen performansı göstermesi çok uzun sürmedi.

DJİKU YOKSA OOSTERWOLDE VAR

Sarı-lacivertliler, Trendyol Süper Lig’deki 5 maçın dördünü gol yemeden kazandı. Fenerbahçe’de defans hattına takviye yapılmasa da müthiş rekabet futbolcuların da performansını artırmasını sağladı. Stoperde Çağlar Söyüncü, Mourinho’nun değişilmez ismi olurken, Djiku’nun yokluğunda Oosterwolde’nin de stoperde görev yapabilmesi Portekizli çalıştırıcının elini güçlendirdi. Oyun olarak taraftara beklenen keyfi vermese de kazanarak devam etmek en önemlisiydi.

LİVAKOVİC YÜZDE 85'LERİ GÖRDÜ

Defans hattı kadar Hırvat kaleci Dominik Livakovic’in performansını artırması da defans hattını rahatlattı. Geçen sezon zaman zaman yediği gollerle eleştirilen tecrübeli file bekçisi Süper Lig’de bu kez kalesini Göztepe deplasmanı hariç gole kapatırken, %85 kurtarış yüzdesi yakalamayı başardı. Hem Livakovic’in güven vermesi hem de defans hattının yükselen performansıyla Teknik Direktör Jose Mourinho’nun olmazsa olmazı savunma sistemi kusursuz çalışmaya başladı. (Milliyet)