Jose Mourinho Fenerbahçe ile R.Madrid, İnter ve Porto'yu geride bıraktı

Fenerbahçe
Jose Mourinho Fenerbahçe ile R.Madrid, İnter ve Porto'yu geride bıraktı

Daha önce Chelsea, Real Madrid, Porto, Roma, İnter gibi dev kulüpleri çalıştıran Jose Mourinho 'mavilerden' sonra en iyi başlangıcını Fenerbahçe'de yaptı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, kariyenin en iyi sezon başlangıçlarından birini yaptı.

BEKLENTİLER TAM OLARAK KARŞILANMADI AMA...

Sarı Lacivertlilerde şampiyonluk hasretine nokta koyması beklenen Jose Mourinho, Süper Lig'in ilk 4 haftasında 10 puan topladı. Beklentiler tam olarak karşılanmamış olsa da, yalnızca iki puan kaybeden Portekizli teknik direktörün performansı olumsuz değerlendirilmiyor.

SADECE CHELSEA'DE İLK 4 HAFTADA KAZANMIŞ

Zira 25 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 10 farklı takım çalıştıran Mourinho, sadece Chelsea ile ilk dört haftayı kayıpsız geçebildi. Mavilerle çıktığı 7 sezonun 3'ünde 12 puan toplayan Jose Mourinho, 10 sezonda ise ilk 4 haftayı 10 puanla yani tek beraberlikle kapattı ki, Fenerbahçe performansı da bunlardan birisi oldu.

R.MADRİD ROMA İNTER'İ GERİDE BIRAKTI

Jose Mourinho, F.Bahçe'de yakaladığı rakamlarla Real Madrid, Inter, Roma, Porto, Benfica, Tottenham ve Leiria performanslarını geride bıraktı. Sarı lacivertlilerle 4 maçta 11 gol sevinci yaşayan Mou, daha önce sadece 3 sezon bundan fazlasını atmıştı. 6 sezon Fenerbahçe ile yediği 2 golün altında kalan Jose Mourinho, kariyerinin en iyi ikinci averajına da sarı lacivertlilerle imza attı. İlk dört haftayı kayıpsız geçtiği tüm sezonları şampiyonlukla kapatan Portekizli, 10 puanda kaldığı sezonlarda ise kariyerinin en parlak hikâyelerine imza attı.

PORTO VE İNTER'DE ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI ALMIŞTI

Jose Mourinho, ligde ilk 4 haftayı 10 puanla geçtiği sezonlarda Avrupa'ya damga vurdu. 2003-04'te Porto, 2009-10'da Inter'le gelen Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları böyle lig başlangıçları sonrası gelmişti. (Türkiye)