Hulusi Belgü'den önce Turgut Doman, ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'Köhn' tepkisi

Galatasaray
Hulusi Belgü'den önce Turgut Doman, ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'Köhn' tepkisi

Galatasaray'ın Hatayspor'u 2-1 yendiği maçın ardından mücadelenin hakemi Turgut Doman'a tepki gösteren Hulusi Belgü ve Şekip Mosturoğlu TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na çağrıda bulundu.

Son şampiyon Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Atakaş Hatayspor ile karşılaştı. RAMS Park'ta oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazandı.

GALATASARAY BATSHUAYİ İLE KAZANDI

Hatayspor'un golü 52. dakikada Joelson'dan geldi. Galatasaray 80. dakikada Mauro Icardi'nin penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı. Sarı kırmızılılar, yeni transfer Batshuayi'nin 90. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Maçta başka gol çıkmadı ve Galatasaray maçı 2-1 kazandı.

Hulusi Belgü'den önce Turgut Doman, ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'Köhn' tepkisi - Resim : 2

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, sarı kırmızılı formayla ligdeki ilk maçına golle başlamış oldu.

FENERBAHÇE'DEN TURGUT DOMAN'A TEPKİ

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü ve Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Galatasaray'da Köhn'ün pozisyonuyla ilgili tepki gösterdi. Belgü paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hulusi Belgü'den önce Turgut Doman, ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'Köhn' tepkisi - Resim : 3

'Sayın Hacıosmanoğlu VAR hakemi hata yapamaz, gerekeni cezayı ben vereceğim demişti merakla bu bariz kırmızı kartı görmezden gelen hakeme ne ceza verilecek? Hep beraber takipçisi olacağız! İlk maç, ilk imtihan!'

TÜRK HAKEMLİĞİ DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ise şunları söyledi:

"Türk hakemliğinin kalitesi her sezon bir öncekinden daha kötüye gidiyor. Hakemlerimizin hatalı kararları artık kabullenilmiş bir yazgıya dönüştü. VAR ise tamamen teknolojiye dayalı bir uygulama. VAR da hakem bir pozisyonu defalarca ve farklı açılardan izliyor. Bir VAR hakemi buna rağmen gördüğünden farklı bir karar veriyorsa bu bambaşka bir şey. VAR da yapılan yanlış bir yorumun hata ile izahı mümkün değil. VAR konusunda TFF hiç gecikmeden tedbir almalıdır. Aksi takdirde futbolumuzun kaosa sürükleneceği tartışmasız bir gerçektir. Türk futboluna adalet getirmeyi vaad edenlerin üzerlerine düşen sorumluluğa uygun davranmasından başka bir çözüm yolu yoktur.