Futbol tarihi değişebilirdi! Louis van Gaal Toni Kroos'un Manchester United'a transferini engellemiş

Futbol İngiltere Premier Lig Bundesliga İspanya La Liga Real Madrid Bayern Münih Manchester United
Futbol tarihi değişebilirdi! Louis van Gaal Toni Kroos'un Manchester United'a transferini engellemiş

6 kez Şampiyonlar Ligi kazanan ve 2014 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya kadrosunda bulunan Toni Kroos, 10 yıl formasını giydiği Real Madrid'den önce Manchester United ile anlaşmaya vardığını itiraf etti. Alman futbolcu, Louis van Gaal'in Kırmızı Şeytanların başına geçmesi nedeniyle anlaşmayı iptal ederek Real Madrid'e transfer olduğunu açıkladı.

Kariyerinde 1 Dünya Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi, 6 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 5 UEFA Süper Kupası ile 4 La Liga ve 3 Bundesliga şampiyonluğu bulunan Toni Kroos, yaz aylarında oynanan Avrupa Şampiyonası sonrası futbolu bıraktığını açıklamıştı.

34 yaşındaki futbol ikonu, kariyerine dair bilinmeyen bir sırrı itiraf etti. Buna göre Toni Kroos, Real Madrid'e imza atmadan hemen önce Manchester United ile anlaşmaya varmıştı.

Icon League isimli platforma konuşan Kroos, "2014 yılında Bayern Münih'te oynarken, Real Madrid ile sözleşme imzalamadan hemen önce Manchester United ile anlaşmıştım. Sonra David Moyes'u görevden aldılar ve takımın başına Louis van Gaal'i getirdiler. Bunun ardından karşılıklı olarak transferden vazgeçtik." dedi.

İkili daha önce 2010-11 sezonunda Bayern Münih'te birlikte çalışmış ve Hollandalı çalıştırıcı o dönem genç futbolcu statüsünde olan Toni Kroos'u 10 numara ve sol kanat bölgelerinde görevlendirmişti. Asıl çıkışını merkez orta saha olarak yapan Alman eski futbolcuyla, van Gaal'in yıldızı hiç barışmadı.

Kroos daha önce verdiği bir beyanatta da David Moyes'un kendisiyle şahsen görüştüğünü ve sözleşme şartlarında mutabık kaldıklarını ancak transfer resmiyete dökülmeden tecrübeli çalıştırıcının işine son verildiğini ifade etmişti.

İspanyol devi Real Madrid, Toni Kroos'u kadrosuna kattığı tarihten sonra 5'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 34 kupa kaldırdı. Manchester United ise o tarihten itibaren menajer değişikliklerine devam etti ve Alex Ferguson'lu günlerine geri dönemedi.