Fenerbahçe - Manchester United maçının hakemi Clement Turpin kimdir?

Fenerbahçe - Manchester United maçının hakemi Clement Turpin kimdir?
Clement Turpin | Fenerbahçe - Manchester United

Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında karşılaşacağı Manchester United maçına Fransa Futbol Federasyonundan hakem Clement Turpin atandı. Turpin'in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Jeremy Stinat olacak. Futbolseverler maçın hakeminin kim olduğunu merak ediyor. Peki, Galatasaray - Elfsborg maçının hakemi Clement Turpin kimdir?

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta Manchester United ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak müsabaka heyecanla bekleniyor. Futbolseverler Fenerbahçe'de ve Manchester United forması giyen yıldızların performansını merak ediyor. Maçı yönetecek olan hakem de merak konusu oldu. Fenerbahçe - Manchester United maçının hakemi olarak Clement Turpin görev yapacak. Peki, Clement Turpin kimdir? Kaç yaşında? Daha önce Fenerbahçe maçı yönetti mi? Daha önce Türk takımı maçı yönetti mi? İşte merak edilenler...

FENERBAHÇE - MANCHESTER UNITED MAÇININ HAKEMİ KİM?

Fenerbahçe - Manchester United karşılaşmasını Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Jeremy Stinat olacak.

CLEMET TURPIN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? DAHA ÖNCE TÜRK TAKIMI MAÇI YÖNETTİ Mİ?

Clement Turpin 16 Mayıs 1982 tarihinde Oulins, Fransa'da dünyaya gelmiştir. Fransız futbol hakemidir. Turpin 2005 yılında hakemliğe başlamıştır. 2010 yılında FIFA hakemi olarak görev almaya başlamıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde ve 2018 FIFA Dünya Kupası'nda hakemlik yapmıştır. 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline hakemlik yapmıştır.

CLEMENT TURPIN'İN YÖNETTİĞİ MAÇLAR:

  • Başakşehir 1-2 Sevilla / 16.08.2017 (UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu)
  • Fenerbahçe 1-0 Braga / 10.03.2016 (UEFA Avrupa Ligi son 16 turu)
  • Lazio 0-0 Trabzonspor / 12.12.2013 (UEFA Avrupa Ligi grup maçı)
  • Türkiye 2-1 Kazakistan / 02.09.2011 (Avrupa Şampiyonası elemeleri)
  • Türkiye U17 6-1 Çekya U17
  • Türkiye U17 3-0 Ermenistan U17
Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın