Nihat Kahveci ve Nebil Evren, İspanya'nın şampiyonluğunu değerlendirdi

Futbol Spor Haberleri EURO 2024 İspanya Milli Futbol Takımı İngiltere Milli Futbol Takımı
Nihat Kahveci ve Nebil Evren, İspanya'nın şampiyonluğunu değerlendirdi

Nihat Kahveci ve Nebil Evren, Kontraspor YouTube kanalındaki 'Kontratak' programında İspanya'nın EURO 2024 şampiyonluğunu değerlendirdi.

EURO 2024 finalinde İspanya, İngiltere'yi Nico Williams ve Mikel Oyarzabal'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek 4. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

"İSPANYA SONUNA KADAR HAK ETTİ"

Kontraspor YouTube kanalında finali değerlendiren Nihat Kahveci, "İlk yarı beklentilerin uzağında kaldı. Bir kıvılcım gerekiyordu, ikinci yarın maçında gelen gol maçı güzelleştirdi." dedi.

"İspanya, bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Her maçta birbirinden güzel futbol... Büyük takımları eleyerek geldiler. Bir turnuva böyle kazanılır."

Nebil Evren, "Bir turnuvanın bu kadar domine edildiğine ilk kez şahit olduk. Her maçı kazandılar, biri uzatmada olmak üzere." ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveci, "İngiltere, iyi ki futbolu icat etti. Ligleri güzel, en iyi oyuncuları getiriyorlar ama lig ve milli takımı kıyaslamamak lazım. İspanyollar, Brezilyalılar, Almanlar oynuyor bu oyunu." sözlerini sarf etti.

TÜRKİYE FİNALDE OLSAYDI?

Nebil Evren, "Çok güçlü bir rakip tabii ki. İspanya karşısında biz olsaydık, ilk yarıda daha fazla pozisyona girerdik. Belki daha da fazla pozisyon verirdik. İngiltere, ilk 45 dakika kaleye gidemedi." diye konuştu.

Nihat Kahveci, "İspanya bizi yenerdi ama biz belki 3 net pozisyon kaçırırdık, tabii santrforlu oynarsak. 4-6-0 oynarsak kaleye gidemezdik." dedi.