İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor!

İngiltere Milli Futbol Takımı İspanya Milli Futbol Takımı EURO 2024
İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor!

EURO 2024, İspanya'nın zaferiyle sonuçlandı. İngiltere üst üste ikinci Avrupa Futbol Şampiyonası finalini de kaybetti. Avrupa basını İspanya-İngiltere finalini manşetlere taşıdı.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafer İspanya'nın oldu. Boğalar, 12 yıl sonra Euro'yu kazanma başarısı gösterirken Lamine Yamal, Nico Williams, Dani Olmo ve Rodri gibi yıldızlar kupayı İspanyollara getirdi.

İngiltere ise üst üste ikinci kez finale yükseldiği organizasyonda yine kaybeden taraf oldu. 2021 yazında Wembley'de İtalya'ya penaltılarla kaybeden İngilizler, dün akşam Berlin'de yine kaybeden taraf oldu. İngiltere'nin süper yıldızı Harry Kane profesyonel kariyerinin ilk kupasını kazanmak için çıktığı maçta yine hüsrana uğradı.

Avrupa basını İspanya-İngiltere finalini manşetlere taşırken "Harry Kane'in laneti devam ediyor" başlığı kullanıldı.

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 1

İşte İspanya-İngiltere finalinin Avrupa basınındaki yansımaları...

İNGİLTERE

The Mirror: Çok yakın ama bir o kadar da uzak... İngiltere, tarihi finalin son dakikalarında Avrupa Şampiyonası'nı kaybetti.

The Sun: Üç Aslan yine kalp kırıklığı yaşıyor. Southgate ve kahramanları son engele takıldı.

The Guardian: Eğer futbol eve dönüyorsa, bunun tek nedeni bu finalin İspanya'ya ait olmasıdır. İngiltere kısa bir süre için mantıksız bir başarı gerçekleştirecekmiş gibi görünse de, Berlin'deki muhteşem performansın ödülü dördüncü Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu oldu.

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 2

İSPANYA

As: Yine Avrupa'nın kralları.

Marca: Dördüncüsü çoktan geldi. Yine Avrupa şampiyonuyuz.

Mundo Deportivo: Şampiyonlar! İspanya taç giydi ve dördüncü Avrupa Şampiyonası şampiyonluğunu kazandı. La Roja hak ettiği Avrupa şampiyonu oldu ve futbolda yeni bir çağ başlattı.

Sport: İspanya dördüncü kez Avrupa tacını kazandı. Ve Almanya'yı geride bıraktı.

La Vanguardia: İspanya Avrupa Şampiyonası şampiyonluğunu kazandı ve yenilmez takım oldu. İspanyol futbolunun yeni bir altın jenerasyon yaratması için on yıl geçmesi gerekti. On yıldan biraz fazla bir süre sonra, en üst düzey sporda göz açıp kapayıncaya kadar, milli takım bir kez daha tüm ülkeye ilham verdi.

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 4

ALMANYA

Bild: Berlin'de İngiltere'ye karşı finali 2-1 kazanan İspanya oldu. Hakem Letexier maçı bitiriyor ve Harry Kane'in rüyası sona eriyor. Nico Williams ve Mikel Oyarzabal İspanya adına gol atarak İspanya'yı rekorun sahibi yapıyor.

Kicker: İspanya yedinci maçında yedinci galibiyetini kutladı ve böylece Avrupa Şampiyonasını mükemmel bir şekilde tamamladı. Sonunda Furia Roja, İngiltere'yi hak ettiği bir maçta 2-1 mağlup etti ve 1964, 2008 ve 2012'den sonra dördüncü kez Avrupa şampiyonu oldu; bu bir rekor!

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 5

İTALYA

La Gazzetta dello Sport: İspanya, Avrupa'nın çatısında. Williams ve Oyarzabal, İngiliz rüyasına son veriyor. İngiltere'nin laneti devam ediyor. İspanya dördüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Corriere della Sera: Berlin'deki gece, bir yıl içinde zırhlı kruvazör yaratan Nico Williams, Yamal, Oyarzabal ve Luis de la Fuente'nin olduğu İspanya gecesidir. İngiltere için bir hayal kırıklığı daha.

Tuttosport: Rekor zafer: İspanya dördüncü kez Avrupa şampiyonu. İngiltere üst üste ikinci Avrupa Şampiyonası finalini kaybediyor, Harry Kane'in laneti devam ediyor: Kariyerinin ilk kupasını kaldırmak için beklemeye devam etmek zorunda.

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 6

AVUSTURYA

Krone: İspanya Avrupa Şampiyonluğunu kazandı! Gözyaşı Vadisi'nde İngiltere. Dördüncü Avrupa şampiyonluğunu elde eden “La Roja” artık tek rekorun sahibi. İngiltere ise üst üste ikinci kez finalde başarısız oldu. Böylece şampiyonluk laneti devam ediyor ve ülkeyi yeni bir futbol trajedisine sürüklüyor.

Kurier: İngiltere'nin hayali bir kez daha paramparça oldu: İspanya tarihi Avrupa Şampiyonası zaferini kazandı. İspanya, her zamanki pasif İngiliz takımına karşı üstün bir finalin ardından dördüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Karar, maçın bitimine yalnızca birkaç dakika kala verildi.

Der Standard: İspanya Avrupa şampiyonu: Oyarzabal, finalde İngiltere'nin umutlarını boşa çıkardı. İspanya yedi galibiyetle şampiyonluğu kazandı.

İspanya-İngiltere finali sonrası Avrupa'da olay manşet: Harry Kane'in laneti sürüyor! - Resim : 8

İSVİÇRE

Blick: Mükemmel bir turnuvanın ardından İspanyol taç giyme töreni. Yedi maç, yedi galibiyet: İspanya 2024'te Avrupa şampiyonu oldu.

Tagesanzeiger: İspanyollar dördüncü Avrupa Şampiyonasını kazandı ve rekorun tek sahibi oldu. 1964, 2008 ve 2012'den sonra İspanyollar dördüncü Avrupa Şampiyonası şampiyonluğunu kazandı. Finalde İngiltere'ye karşı belirleyici gol, maçın bitimine kısa bir süre kala geldi.