EURO 2024'e veda eden A Milli Takım İstanbul'a geldi

Futbol Spor Haberleri EURO 2024 A Milli Takım Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı
EURO 2024'e veda eden A Milli Takım İstanbul'a geldi

EURO 2024'e çeyrek finalde veda eden A Milli Futbol Takımı yurda döndü.

A Milli Takımımız, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Ay-yıldızlı ekip, bugün Berlin'de konakladığı otelden ayrıldı ve uçakla Hannover'de bulunan ana kamp merkezine geçti.

Milli takım, akşam saatlerinde ise Hannover Havalimanı'ndan kalkan uçakla İstanbul'a döndü.

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Uğurcan Çakır havaalanı çıkışında konuştu. Uğurcan Çakır açıklamasında, "Bu turnuvada güzel performans sergilediğimizi düşünüyorum. Çok genç, çok yetenekli futbolcular bu kadroda ve iyi bir jenerasyon yakaladığımı düşünüyorum. İnşallah bundan daha büyük başarılar yakalayabiliriz" dedi.

"Bizim açımızdan güzel bir turnuva geçti. Finalde olmayı hak ediyorduk. Ülkemizi bir nebze mutlu ettiysek ne mutlu bize. Gerçekten herkes elinden geleni yaptı. İnşallah bu günlerden ders çıkarıp ileriye daha iyi bakacağız" dedi.

Samet Akaydin şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten daha iyi yerlerde olabilirdik. Şanssızdık biraz, iyi bir mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, inanılmaz bir destek vardı Almanya'da bize. Bazı şeylerin özetini göstermiş olduk. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız önümüzdeki Dünya Kupası'nda. Bizim hedefimiz daha yüksekti. Şanssızdık bence, daha iyisini yapabilirdik."

Milli futbolcu Cenk Tosun ise çok mutlu ve gururlu olduklarını kaydederek, "Birlik, beraberlik üst düzeydeydi. Çok güzel bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum. Gönüllerde tabii final oynamak vardı. Biz kendimizi öyle ayarlamıştık, gücümüz de vardı. Maalesef Hollanda maçında talihsiz bir yenilgi aldık. Yine de tüm ülkeyi sevince boğduğumuz için çok mutluyuz. Türk olduğumuz için mutluyuz, ne mutlu Türküm diyene. Bu dünyada Türk olmak zordur. Sadece bir ülkeye karşı değil, tüm dünyaya karşı savaşmak zorundasın. Ama herkesi sevince boğduğumuz için, gençlerimize umut olduğumuz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin genç ve yetenekli bir jenerasyona sahip olduğunu dile getiren milli futbolcu, "İnşallah 2026 Dünya Kupası elemelerini güzel geçirip o turnuvada da olmak istiyoruz. Burada yaptıklarımız sadece fragmandı, inşallah bizim gençlerimiz 2026’da daha güzel işler yapacaktır." şeklinde görüş belirtti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve Selçuk Şahin havaalanından ayrıldı. A Milli Futbol Takımı'nda teknik heyet herhangi bir açıklama yapmadı.

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli kalecisi Mert Günok, havaalanından ayrıldı. Mert Günok kendisine sorulan sorulara cevap vermedi.