Avusturya maçının yıldızı Merih Demiral: Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

EURO 2024 Futbol Spor Haberleri A Milli Takım Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı
Avusturya maçının yıldızı Merih Demiral: Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 eleyerek çeyrek finale yükselen A Milli Takımımızın oyuncuları, zaferin ardından açıklamalarda bulundu.

A Milli Takımımız, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı Leipzig Stadyumu'nda 2-1 mağlup etti ve çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti.

Ay-yıldızlı oyuncular, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Mücadelede iki gol atarak yıldızlaşan Merih Demiral, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene! Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaşattı. Çok gururluyum Türk olduğum için. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum. Maçın oyuncusu ödülünü bütün takım için alıyorum. Bunun devamı gelecek. Mert Abi muhteşem top çıkardı. Bütün arkadaşlarıma helal olsun." dedi.

Kaan Ayhan, hak ederek kazandıklarını söyledi.

"Biraz zor oldu ama beklediğimiz bir sonuç oldu. İsterdik ki maçı daha rahat geçirelim ama Avusturya turnuvanın zorlu bir rakibiydi. Çeyrek finale çıktığımız için mutluyuz. Utanacak bir şey yok. Futbolcu olarak en iyi performansımızı vermek için sahaya çıkıyoruz. Bu oyunun üzerine koymamız gerekiyor. En zor rakibe karşı hak ederek kazandık."

"Mert Günok'un kurtarışı gerçekten inanılmazdı. Merih Demiral da bugün hak ettiği bir maç çıkardı."

"Oyuncu profili olarak orta sahada daha iyiyim. Bence öz güvenimizde yükselme oldu. Tüm sevgiye rağmen ülke olarak futbolda baskılı bir toplumuz. Kendimize bazen gereksiz baskı yapıyoruz. Grubu geçerek o baskıyı biraz atmıştık. Avusturya'nın favori görülmesi bizi biraz daha rahatlattı. 6-1'lik maçın da rövanşı oldu."

Uzatma anlarındaki kurtarışıyla gündem olan Mert Günok, "Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

İsmail Yüksek, önceki maçın rövanşını aldıklarını söyledi.

"Açık konuşmak gerekirse maçtan önce herkes favori olarak Avusturya'yı görüyordu. Geçen maçtan sonra onlardan alacağımız bir rövanş vardı demiştim. Maça öyle hazırlandık. Verdiğimiz mücadeleyi herkes gördü. Bu takımla gurur duyuyorum. Bu jenerasyona bu yakışırdı. Çok mutluyuz."

Ferdi Kadıoğlu, "İnanılmaz mutluyum. Çok azimle mücadele ettik ve çeyrek finale çıkmayı hak ettik. 6-1'in rövanşıydı. Sonuna kadar gitmek istiyoruz. Hollanda maçı da benim için çok özel olacak. Orada doğdum ve büyüdüm ama onları yenmeyi istiyoruz." dedi.

Orkun Kökçü, "Avusturya'ya karşı intikam maçıydı. İstediğimizi aldık. Hollanda'ya 2021'de 6-1 kaybettik. O maçı da unutmadım." dedi.