Eğer Roma dönemi olmasa Jose Mourinho neredeyse derbi kaybetmeyecekti!

Fenerbahçe
Eğer Roma dönemi olmasa Jose Mourinho neredeyse derbi kaybetmeyecekti!

Porto, Real Madrid, Chelsea ve Manchester United'la birçok derbiye çıkan Jose Mourinho'nun en kötü dönemi Roma'da geçti.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in zirvesini belirleyecek dev derbide karşı karşıya gelecek; Jose Mourinho, Galatasaray'a karşı ilk derbi heyecanını yaşayacak.

MOURİNHO İLK DERBİSİNE ÇIKACAK

Süper Lig'de 2024-25 sezonunun ilk yarısındaki en önemli karşılaşma cumartesi günü Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak. Tüm Türkiye'nin saat 20.00'de nefesini tutacağı dev randevuda kazanan taraf, ligin yeni lideri olacak. Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho, Süper Lig'deki ilk derbi heyecanını Galatasaray karşısında yaşayacak. Ligdeki 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik elde eden Portekizli hoca, 4 müsabakada ise gol görmedi.

DERBİLERDE BİLEĞİ NEREDEYSE BÜKÜLMÜYOR

Dünyaca ünlü teknik adam, görev yaptığı takımlarla birlikte liglerde toplam 78 derbi müsabakası oynadı. Porto'nun başında S.Lizbon ve Benfica'ya karşı toplamda 7 galibiyeti olan Mourinho, 2 de beraberlik elde etti. Chelsea'nin başında Arsenal'a karşı hiç kaybetmedi; 5 galibiyet aldı, 6 beraberliği var. Tottenham karşısında ise 6 galibiyet görürken, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. M.United'la ise City'e 5 maçta 3 kez kaybetti, 1 kez kazandı.

ROMA'NIN BAŞINDA ÇOK KÖTÜYDÜ

Tottenham da dahil olmak üzere Premier Lig'deki tüm döneminde 42 derbide 17 galibiyet, 13 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. İtalya'da Inter ile Milan'a karşı 4 maça çıktı, 3 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Roma'nın başındaki karnesi oldukça kötüydü; 5 derbide 3 yenilgi, 1 zafer ve 1 beraberlik yaşadı. Real ile Atletico'yu ligdeki 6 maçın 6'sında da yendi. La Liga'da Barça ile oynadıkları 6 müsabakanın 2'sinde galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. (Aksam)