Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu ne zaman vefat etti? Vefat sebebi ne? Yaşamı ve kariyeri

Futbolcu
Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu ne zaman vefat etti? Vefat sebebi ne? Yaşamı ve kariyeri
ediz bahtiyaroğlu

Vefatı üzerinden 12 yıl geçen Ediz Bahtiyaroğlu'nun yaşamı, kariyeri ve vefat sebebi araştırılan konular arasında yer alıyor. Eskişehirspor'un simge ismi Ediz Bahtiyaroğlu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EDİZ BAHTİYAROĞLU KİMDİR? | Eskişehirspor'un simge isimlerinden biri olan ve genç yaşta hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu, vefatının 12. yılında anılırken, oyuncunun yaşamı, kariyeri ve vefat sebebi merak konusu oldu. Peki, Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu ne zaman vefat etti?

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu ne zaman vefat etti? Vefat sebebi ne? Yaşamı ve kariyeri - Resim : 1

EDİZ BAHTİYAROĞLU KİMDİR?

Ediz Bahtiyaroğlu, 2 Ocak 1986 yılında dünyaya gelmişltir. Ediz Bahtiyaroğlu (Edis Bahtijarevic) Boşnak kökenlidir. Türkiye'de Türk statüsü'nde forma giymiştir. Ediz, futbola Bursaspor'un altyapısında başlamıştır. 17 yaşına kadar Bursaspor'un PAF takımında forma giymiştir. Bursaspor küme düşünce 1. Lig'de oynamak yerine Ankaraspor'a transfer olmayı tercih etmiştir. Ankaraspor'un da PAF takımında denenirken takımın başında olan Samet Aybaba Ediz'in bonservisini Bursaspor'dan satın almıştır. Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını UEFA Intertoto Kupası'nda oynadı. O maçtan sonra hazır olmadığı gerekçesiyle Keçiörengücü'ne 1 yıllığına kiralanmıştır. Orada yaşadığı şampiyonluğun ardından Ankaraspor'un hazırlık kampına katılmıştır ve Aykut Kocaman tarafından kadroya dahil edilmiştir. Süper Lig'deki ilk maçına 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında 79. dakikada oyuna girmesiyle çıkmıştır. Ardından 10 maç forma giymeyen Ediz, 30 Eylül 2006'da ilk 11'de çıktığı Sivasspor maçıyla tekrar sahalara dönmüş ve takımın değişmezleri arasına girmiştir. 2011-12 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olmuş ve 10 maç takımının formasını giymiştir. 2012-13 sezonunda ise 2 maçta forma giymiştir.

EDİZ BAHTİYAROĞLU NEDEN VEFAT ETTİ?

Eskişehirspor taraftarının gönlünde taht kuran Ediz Bahtiyaroğlu, 5 Eylül 2012 günü evinde kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.