Fransa'da Bordeaux krizi! Zidane, Giresse ve Tigana ile fırtınalar estiren tarihi kulüp kayyuma devrediliyor

Fransa Ligue 1
Fransa'da Bordeaux krizi! Zidane, Giresse ve Tigana ile fırtınalar estiren tarihi kulüp kayyuma devrediliyor

Fransa'nın en köklü kulüplerinden biri olan Bordeaux, devir işlemlerinin tıkanmasıyla birlikte kayyuma devredilecek.

Fransa'nın en köklü kulüplerinden biri olan Bordeaux, kayyuma devrediliyor. Sud-Ouest'in haberine göre Amerikalı Fenway Sports Group'un kulübü satın alma girişimleri, Matmut Atlantique stadyumunun yüksek maliyetleri sebebiyle iptal oldu.

MALİYETLERİ DÜŞÜRMEYİ TAAHHÜT ETTİLER

Bordeaux Büyükşehir Konseyi bu maliyetin mümkün olduğunca düşürülmesini sağlamak için ödenmemiş kira borcundan 20 milyon euro feragat etti ve ayrıca 4.7 milyon euroluk kira bedelini düşürmeyi taahhüt etti.

Sud-Ouest, FSG'nin avukatlarının bunun yeterli bir yasal garanti olmadığını düşündüklerini ve Fenway yöneticilerine daha ileri gitmemelerini tavsiye ettiklerini okuyucularına aktardı.

Ancak gazete, şehrin seçilmiş temsilcilerinin kulübü kurtarmak için gösterdiği çabalar göz önüne alındığında, sürecin sonucundan şüphe duyulmadığına dikkat çekti.

Fransa'da Bordeaux krizi! Zidane, Giresse ve Tigana ile fırtınalar estiren tarihi kulüp kayyuma devrediliyor - Resim : 2

KAYYUMA DEVREDİLİYOR

Haberde Fenway Sports Group'un Bordeaux'yu satın alma işlemlerini dudurma kararı almasıyla Girondins ciddi bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu nedenle kulüp başkanı Gerard Lopez, Salı sabahı Fransa'daki profesyonel futbol kulüplerinin hesaplarını izlemekten ve denetlemekten sorumlu DNCG'nin karşısına eli boş çıkacak ve böylece son dakika değişikliği olmazsa kulübün Ulusal lige düşürüldüğünü teyit edecek ve bu da şu anda bir sonraki maaşlarını ödeyemeyen kulübün kayyuma devredilmesine yol açacak.

KULÜP RESMEN DUYURDU

Bordeaux kulübün devir işlemlerinin tamamlanamadığını ve küme düşürülme cezasının kabul edildiğini duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Görüşmeler son günlerde yeniden başlamış olsa da dün FSG temsilcileri FC Girondins de Bordeaux ve hissedarına, çeşitli paydaşlar tarafından verilen güvencelere rağmen konuyu sürdürmek istemediklerini belirtmişlerdir. Sonuç olarak, yeni bir bilgi olmaması nedeniyle FC Girondins de Bordeaux, DNCG'nin 9 Temmuz 2024 tarihli kararına karşı yaptığı itirazı geri çekmiştir.

Sonuç olarak, FC Girondins de Bordeaux 2024/2025 sezonu için idari olarak Ulusal 1 Şampiyonasına düşürülme yaptırımını kabul etmektedir ve bütçesini DNCG'ye sunmak üzere tekrar çağrılacaktır.

Önümüzdeki dönem FC Girondins de Bordeaux'nun daha güçlü ve en üst düzeyde geri dönmesini sağlayacaktır. Kulüp ve hissedarları, taraftarları ve tüm paydaşları kulübün menfaatlerini koruma konusundaki kararlılıkları konusunda temin eder.

BÜYÜK EFSANELER BORDEAUX FORMASI GİYDİ

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarındna Zinedine Zidane dahil olmak üzere birçok dünya yıldızı Bordeaux formasını giydi.

Alain Giresse, Bernard Lacombe, Jean Tigana, Patrick Battiston, Christophe Dugarry, Bixente Lizarazu, Marouane Chamakh, Ulrich Rame gibi dünya futbolunun önemli yıldızları kulüp tarihinin en önemli isimleri arasında yer alıyor.

Fransa'da Bordeaux krizi! Zidane, Giresse ve Tigana ile fırtınalar estiren tarihi kulüp kayyuma devrediliyor - Resim : 3

FRANSA'DA BİR DÖNEME DAMGASINI VURDU

Fransa Ligue 1'de 6 şampiyonluğu bulunan Bordeaux özellikle 80'li yıllara damgasını vurdu. Alain Giresse önderliğinde Fransa'yı kasıp kavuran Bordeaux, 4 kez Fransa Kupası 3 kez Fransa Lig Kupası ve 2 kez Fransa Süper Kupası kazanma başarısını gösterdi.