Chelsea'den Enzo açıklaması! Irkçı beste söylemişti!

Futbol Arjantin Milli Futbol Takımı Chelsea Fransa Milli Futbol Takımı
Chelsea'den Enzo açıklaması! Irkçı beste söylemişti!

Chelsea, Copa America şampiyonluğu yaşayan Arjantinli futbolcuların otobüste söylediği ırkçı besteyi paylaşması sonrası videoda yer alan futbolcusu Enzo Fernandez için açıklama yaptı.

Copa America Şampiyonu Arjantin'in yıldızlarından Enzo Fernandez'in yaptığı ırkçı tezahürat Fransa'yı ayağa kaldırmıştı.

Fransa Futbol Federasyonu (FFF), Arjantin Milli Takımı oyuncularının Fransız futbolculara yönelik ırkçı söylemlerini FIFA’ya taşıyacağını belirtirken dün gece saatlerinde Enzo Fernandez, sosyal medya hesabından bir özür diledi.

Chelsea'den Enzo açıklaması! Irkçı beste söylemişti! - Resim : 2

Chelsea'den de açıklama geldi

Enzo'nun formasını giydiği Chelsea de açıklama yaparken, Londra ekibi"Chelsea Futbol Kulübü, her türlü ayrımcı davranışı tamamen kabul edilemez buluyor. Tüm kültürlerden, topluluklardan ve kimliklerden insanların hoş karşılandığını hissettiği, çeşitliliğe sahip, kapsayıcı bir kulüp olmaktan gurur duyuyoruz. Oyuncumuzun kamuoyu önünde özür dilemesini kabul ediyor ve takdir ediyoruz ve bunu eğitmek için bir fırsat olarak kullanacağız. Kulüp bir iç disiplin prosedürü başlatıldı." ifadeleri kullanıldı.