CEVABI SİZE SORDUK: Futbolda maç sayısı azaltılmalı mı? Laporte&Kimmich karşı karşıya geldi grev çağrısı yaptı!

Futbol Suudi Arabistan Ligi Bundesliga Süper Lig UEFA FIFA İngiltere Premier Lig Fransa Ligue 1 İtalya Serie A İspanya La Liga
CEVABI SİZE SORDUK: Futbolda maç sayısı azaltılmalı mı? Laporte&Kimmich karşı karşıya geldi grev çağrısı yaptı!

Dünyaca ünlü iki futbolcu Aymeric Laporte ve Joshua Kimmich, sezondaki maç sayısıyla ilgili karşıt görüşleriyle gündeme geldi. Özellikle Rodri ve Dani Carvajal'in sakatlıklarının ardından yeniden tartışılmaya başlanan yoğun maç temposunun sporcu sağlığını tehlikeye attığı tezi, Laporte tarafından destek buldu ve İspanyol futbolcu meslektaşlarını greve çağırdı. Kimmich ise çok fazla maç oynamaktan memnun ve bu durumun sakatlığa sebep olduğuna inanmıyor. PEKİ SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Futbol dünyası bir süredir yoğun maç temposunu ve özellikle üst seviye futbolculara fiziksel olarak çok yüklenildiğini tartışıyor. Milli takım ve Avrupa kupalarında mücadele eden futbolcular, senede 55-65 arası müsabaka oynuyor. Bu durumun sporcu sağlığını tehdit ettiği ve sakatlıkların da yoğun tempo nedeniyle artış gösterdiği konuşuluyor.

Son olarak İspanya ile EURO 2024'te şampiyonluğa ulaşan iki futbolcu, Rodri ve Dani Carvajal, çapraz bağ sakatlığı yaşayarak sezonu kapattı.

Manchester City forması giyen Rodri, geçtiğimiz sezon toplam 65 resmi maçta, Real Madrid'in tecrübeli sağ beki 56 resmi maçta görev almıştı.

LAPORTE VE KIMMICH KARŞI KARŞIYA GELDİ

Yaşanan bu gelişmeler üzerine dünyaca ünlü iki futbolcu karşıt fikirler ortaya koydu. Al Nassr'da forma giyen İspanyol stoper Aymeric Laporte, "Tempo çok yüksek ve çok fazla maç var. Bunu durdurmak için gördüğümüz tek çözüm grev." sözleriyle yaşananlara dikkat çekti ve sezondaki maç sayısının azalmaması halinde futbolcuları greve çağırdı.

Buna karşın Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı oyuncusu Joshua Kimmich ise fazla maç oynamaktan memnun olduğunu söyledi. 29 yaşındaki futbolcu, "Çok fazla maç oynamayı seviyorum. Daha az maç oynarsanız sakatlanmanın azalacağını düşünmüyorum." dedi.

PEKİ SİZ BU KONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SİZCE BİR SEZONDA OYNANAN MAÇ SAYISI AZALTILMALI MI?


Kontrasporweb'i sosyal medyada takip etmeyi unutmayın...

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın