Cenk Tosun neden Fenerbahçe'ye gitti?

Fenerbahçe Son Dakika Adana Demirspor Transfer Transfer Haberleri
Cenk Tosun neden Fenerbahçe'ye gitti?

Nebil Evren ile Uğur Karakullukçu, Kontraspor Youtube kanalında Fenerbahçe'nin Cenk Tosun hamlesini ve Beşiktaş'ın Ciro Immobile transferini yorumladı.

Yabancı sınırına dikkat çeken Uğur Karakullukçu, "Kulübede, fazla yabancı tutamıyorsun. Cenk Tosun, buraya ikinci oyuncu olarak geldi. Dzeko'yu yedekte tutamazsın. Cenk Tosun, Michy Batshuayi'nin yerine alınıyor bence. Cenk Tosun, kariyeri boyunca Beşiktaşlı oyuncu olarak anıldı. Ve bunu riske etmesi için buna değecek bir şey olması lazım. Beşiktaş'tan istediği teklifi almadı. Beşiktaş'ın teklif yapmadığı da söyleniyor. 1-2 yıl yedek kontratı almak için Tümer Metin muamelesi görmek çok ağır. Tümer Metin o dönem için büyük bir para almıştı. 1,5 milyon dolar iyi paraydı. Mesela Arda Turan, Fenerbahçe'yi reddetmişliği var. Cenk Tosun için bu transfere değecek bir teklif aldığını düşünüyorum. Serdar Dursun'un yerine geldiğini düşünmüyorum. Rolü daha büyük bence." dedi.

"Immobile çok iyi transfer ama etrafı dolmalı"

Beşiktaş'ın Immobile transferini yorumlayan Uğur Karakullukçu, "Immobile benim hayran olduğum bir futbolcu. 30 yıl önce doğsa Lazio'nun stadına adı verilecek biri. Fiziksel olarak biraz geriye düşse de performansı geride değil. Gol vuruşu var, zekası var. Youssef En-Nesyri'de olan her şey zaten Immobile'de var. 4 yıl önce gelse Icardi'den daha büyük bir etki yaratabilirdi. Serie A'nın sefiriydi o yıllar. Çok iyi transfer ama Beşiktaş'ın çok iyi tamamlaması lazım." ifadelerini kullandı.