Bertuğ Yıldırım ve Ahmetcan Kaplan konuştu: Avusturya'dan alacak çok şeyimiz var!

A Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı

A Milli Takım, Avusturya maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Millilerde Bertuğ Yıldırım ile Ahmetcan Kaplan basın toplantısında konuştu.

A Milli Takım, EURO2024'te son 16 turunda pazartesi günü karşılaşacağımız Avusturya maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Ay-yıldızlılarda Bertuğ Yıldırım ile Ahmetcan Kaplan basın toplantısında soruları yanıtladı.

Basın toplantısından öne çıkan satır başları;

Bertuğ Yıldırım: "Henüz süre almamış olabiliriz ama daha önümüzde çok yıl var. Takımdaki ağabeylerimizle aynı yerde bulunmak büyük bir gurur."

Ahmetcan Kaplan: "Bu yaşta burada olmak çok iyi bir tecrübe. Bu yaşta burada olunca ileriki zamanda A Milli Takım'ın ne demek olduğunu daha iyi anlıyoruz."

Bertuğ Yıldırım: "Montella ile benim stilim biraz farklı. Bana çok şey katıyor. 4-6-0 konusunda da hocamızın oluşturduğu zor bir taktikle oynuyoruz. Farklı formasyonlar da olabilir. Ben, Semih ve Cenk ağabey hazırız, oynamak istiyoruz.

Ahmetcan Kaplan: "Hakan abi(Çalhanoğlu) kaptandan çok bize abi oluşu, bize sahip çıkması çok önemli. Biz onu abi olarak görüyoruz, bizim çok iyi bir grubumuz var. Bütün abilerimiz de bizlere yardımcı oluyor. Kulaklarımızı dışarıya kapattık, olumsuz durumlarda dışarıyı çok düşünmüyoruz."

Bertuğ Yıldırım: "Hakan abi(Çalhanoğlu) hem kariyer, hem de kişilik olarak üst düzey bir insan. Tecrübesi bizden daha iyi. Gelen eleştirilerde biz de kırılgan olabiliyoruz. Hakan abi de bunu görüyor ve hissediyor. Bu yüzden eleştirileri göğüslemek istedi, ona da çok teşekkür ediyorum."

Ahmetcan Kaplan: "Forma şansı hocamızın kararı. Biz her zaman hazırız.''

Ahmetcan Kaplan: "Ajax'a gittiğim ilk senemde sakatlık yaşadım ama bundan hızlı ve güçlü bir şekilde dönüyorsunuz. İnşallah böyle devam ederiz."

Bertuğ Yıldırım: "Avrupa'ya gidince, hayata bakış açım ve yaşantım değişti. Avrupa'da oynayan oyuncuların fiziksel ve antrenman yoğunluğu daha fazla. En büyük avantajımız fiziksel olarak gelişmemiz. Bunun avantajını yaşıyoruz. Takımda Avrupa'dan oyuncu olması çok bir havayı değiştirmiyor, sıkıntı yaşamıyoruz."

Ahmetcan Kaplan: "Ben şunu söyleyebilirim, hazırlık maçı biraz talihsizlikti ama turnuvaların havası çok farklı olur. Mental olarak yüzde yüz hazır olacağımızı düşünüyorum. Sahada gerekenleri yapacağız. Biz yüreğimizi ortaya koydukça yenemeyeceğimiz takım yok."

Bertuğ Yıldırım: "Hepimiz aynı şeyi söyledik. Hedefimizi kademe kademe koyduk. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Gruptan çıktıktan sonra gelecek takıma göre tabii ki turu atlama hedefimiz vardı. Avusturya olunca, onlarla oynadığımız hazırlık maçından bir tık yaramız var. Hepimiz bunu hissediyoruz. Bu sebepten dolayı farklı bir motivasyonumuz var. Biraz intikam gibi görüyoruz diyebilirim. Onlardan alacak çok şeyimiz var. O maça çok farklı konsantreyle iyi şekilde çalışıyoruz. Maçı yaşamaya şimdiden başladık. Umarız sahaya istediklerimizi sahaya yansıtabiliriz"

Ahmetcan Kaplan: "Hocamız bize söylemişti, 'Avusturya'yı bekliyoruz.' diye. Çünkü onlardan alacak bir intikamımız var. Elimizden gelenin en iyisini yaparak yenip, rövanşı almak istiyoruz."

Bertuğ Yıldırım: "Bence de Avusturya'nın gelmesi çok iyi oldu. Diğer takımlar da gelebilirdi ama Avusturya da çok iyi takım bence. Organize ve birlikte oynayabilen bir takım ama içimizdeki o şey yanıyor. İnşallah sahaya yansıtacağız."

Ahmetcan Kaplan: "En genç jenerasyon bizde. Ben gençten ziyade yetenekli olarak adlandırıyorum. Bu yaşta bu tecrübeleri edinerek ilerleyen zamanlarda Milli Takım'ın formasını daha değerli kılacaklardır. Burada olmak, oynamak, kulübede oturmak fark etmeksizin bu formanın değerini daha iyi anladığımızı düşünüyorum.

Bertuğ Yıldırım: "Biz biraz genç olduğumuzu hissetmiyoruz. Abilerimiz bize farklı hissettiriyor. Jenerasyonumuz gerçekten ucu bucağı yok. Arda, Kenan, Semih olsun hepsi çok yetenekli. En önemlisi karakterli futbolcular. Bu çizgilerini bozmadıkları sürece çok çok başarılı olacaklarını düşünüyorum."

Bertuğ Yıldırım: "Buraya geldikten sonra, buradaki atmosferi, taraftarı gördükten sonra, Gürcistan maçına çıktık inanılmazdı. Takıma şunu dedirtti; 'Acaba şampiyonluk olsa nasıl olur?' Gruptan çıkıp ve burada Avusturya maçı öncesi takımı çok hazır ve güzel durumda gördüğüm için yolun sonuna kadar gidebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü tek maçlar olunca ne olacağı hiç belli olmuyor. Favori bence yazılmaz. Bizde de çok tecrübeli futbolcular olduğu için final oynayabileceğimizi düşünüyorum"

Ahmet Can Kaplan: "Tabii ki, Milli Takım'ın her zaman ulaşabileceği bir yer final. Biz bunu hayal ediyoruz. Kağıt üzerinde 'O kazanabilir bu kazanabilir' değil, sürprizlere açık. Maç maç bakıyoruz, bu maçı kazandıktan sonra en kötü yarı final oynayabileceğimizi ve Milli Takım'a ülkemize bu gururu yaşatabileceğimizi düşünüyorum.

Ahmetcan Kaplan: "Eleştirilere karşı, birlik, beraberlik ve aile olmayı öğrendim burada. Sonuçta burada hepimiz birbirimiz için savaşıyoruz. İnşallah böyle beraber olduğumuz sürece en iyisini yapacağımızı düşünüyoruz."

Bertuğ Yıldırım: "Şunu öğrendim, özellikle Türkiye'deki basın mensupları, taraftarlar olsun gelen tepkilere ön eleştirilere, maçtan sonraki eleştirilere kulak asmayarak direkt futbola odaklanmak maça odaklanmamız gerektiğini öğrendik. Samet abi(Akaydin) örneğini vereceğim. Ondan çok şey öğrendik. Dışarıdan ona karşı ağır biçimde eleştiriler oluyor. Ama hiçbir zaman umurunda olmadan sahaya odaklanıyor. İyi de oynuyor, bunu yapması bence çok zor. Mental olarak kuvvetli. Ben de duygusalım ama bunlara kulak asmadan devam ettiğim sürece iyi bir performans verebileceğimi öğrendim."