Szymanski'nin rakamları şaşırttı! Fenerbahçe'de büyük hayal kırıklığı

Fenerbahçe
Szymanski'nin rakamları şaşırttı! Fenerbahçe'de büyük hayal kırıklığı

Fenerbahçe'nin Polonyalı yıldızı Sebastian Szymanski, performansıyla ilk dönemini özlettiriyor. Sarı-lacivertliler ile ligde ilk 19 maçta 42 şut çekip ağları 9 defa bulan 25 yaşındaki orta saha, sonraki süreçte oynadığı 24 mücadelede rakip kaleleri 53 kez yokladı ancak sadece 1 gol atabildi.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho'nun "2 tane daha olsa ikisini de oynatırdık" dediği Sebastian Szymanski'nin performansı tam tersini ortaya koyuyor.

Takıma 'çilingir' olarak transfer edilen Polonyalı orta sahanın, sarı-lacivertli ekipteki kariyeri adeta siyah ile beyaz gibi. Geçen sezonun ikinci devresinde sessizliğe bürünen 25 yaşındaki futbolcu, kötü gidişatını sürdürüyor.

SKORER KİMLİĞİNDEN UZAKLAŞTI

2023-24'te Süper Lig'de ilk 19 maçta ağları 9 kez sarsıp takımını sırtlayan Szymanski, bunu 42 şutta gerçekleştirdi ve %21.4'lük başarı sağladı. Ancak sarı-lacivertli futbolcu, sonraki süreçte skorer kimliğinden bir hayli uzaklaştı ve yere çakıldı.

EN SON 4 AY ÖNCE GOL ATTI

Mourinho'nun vazgeçmediği Polonyalı yıldız, ligde bu sezon henüz golle buluşamadı. Sabah'ın haberine göre 125 gündür hasret çeken Szymanski, son 24 karşılaşmada rakip kaleleri tam 53 kez yoklamasına rağmen fileleri sadece 1 kez buldu ve gole çevirme karnesi %1.9'a geriledi.

Takımının en ihtiyacı olduğu anlarda kayıplara karışan sarı-lacivertli futbolcu, son golünü geçen sezon 26 Mayıs'ta İstanbulspor ile oynanan karşılaşmada atmıştı.