Fenerbahçe, Sofyan Amrabat için Fiorentina'ya resmi teklifte bulundu!

Fenerbahçe Transfer
Fenerbahçe, Sofyan Amrabat için Fiorentina'ya resmi teklifte bulundu!

Fenerbahçe'nin orta saha transferinde flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-lacivertlilerin Fiorentina'da forma giyen Sofyan Amrabat için ilk teklifini ilettiği öğrenildi.

Fenerbahçe'de orta saha transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Boca Juniors forması giyen Cristian Medina için kulübüne 11 milyon dolarlık teklifte bulunan Fenerbahçe, Boca'nın bu teklifi geri çevirmesinin ardından alternatif isimlere yöneldi.

FENERBAHÇE'DEN RESMİ TEKLİF

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun aktardığı bilgiye göre Fenerbahçe, Sofyan Amrabat için ilk resmi teklifini Fiorentina Kulübü’ne iletti. İki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

UNITED OPSİYONU KULLANMADI

Manchester United'ın geçtiğimiz sezon Fiorentina'dan kiraladığı Sofyan Amrabat, 1 yıllık İngiltere macerasının ardından bu sezon başında Fiorentina'ya geri döndü. Manchester United, Sofyan Amrabat'ın satın alma opsiyonunu kullanmadı.

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat için Fiorentina'ya resmi teklifte bulundu! - Resim : 2

SOFYAN AMRABAT'IN KARİYERİ

Futbola Utrecht altyapısında başlayan Faslı futbolcu, 2015 yılında Utrecht A takımına yükseldi. Altyapısından yetiştiği Utrecht'ten 2017 yılında ayrılarak 4 milyon euro karşılığında Feyenoord'a transfer olan Sofyan Amrabat, 2018 yazında Club Brugge'a 2.5 milyon euro bedelle transfer oldu.

2020'de kiralık olarak giydiği Hellas Verona'ya 3.6 milyon euroya transfer olan Sofyan Amrabat kariyerinde büyük çıkışı İtalyan kulübünde yakaladı.

Fiorentina'nın Ocak 2020'de 19.5 milyon euroya kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat sırasıyla Hellas Verona ve Manchester United'a kiralık olarak gönderildi.

Kariyerinde 341 maça çıkan Faslı yıldız 11 gol atıp 19 asist yaptı. Fas Milli Takımı'nda 57 kez forma giyen Sofyan Amrabat'ın güncel piyasa değeri ise 22 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.