Samsunspor maçı sonrası Fenerbahçe yönetiminden Mourinho kararı

Fenerbahçe Jose Mourinho
Samsunspor maçı sonrası Fenerbahçe yönetiminden Mourinho kararı

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho 2 sene önce Süper Lig'de Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un yaşadığı kaderin aynısını yaşıyor.

Galatasaray’a büyük umutlar ile gelen Okan Buruk, 2022-2023 sezonunun 9. haftasında lider Adana Demirspor’un 8 puan gerisinde ve 6'ncı sırada bulunuyordu. O ana kadar 8 maçta 5 galibiyet, 2 bereberlik, 1 mağlubiyet almış, taraftarın büyük tepkisini çekmiş ve istifaya davet edilmişti. Yönetim, Okan Buruk’a sahip çıkmıştı. O sezon gelen büyük tepkilere rağmen Okan Buruk, takımını Fenerbahçe’nin önünde topladığı 88 puanla şampiyon yaptı.

2023-2024 sezonunda yine Okan Buruk, ligin 9'uncu haftasında istenilen sonuçları alamadığı için taraftardan büyük tepki toplamaya başlamıştı. O sezon 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 0 mağlubiyet ile liderin arkasında yer alıyordu. Taraftar sosyal medyada 'Fatih Terim takıma gelmeli' demesine rağmen yönetim Okan Buruk’a gereken desteği verdi ve sezon sonu Galatasaray’ı rekor olan 102 puanla şampiyon yaptı.

Fenerbahçe, 2024-2025 sezonuna Jose Mourinho ile başladı. Portekizli hoca tıpkı Okan Buruk’un başına gelen ilk 9 haftadaki sıkıntıların aynısını yaşamaya başlarken taraftarın da tepkisine maruz kaldı.

Portekizli teknik adam 2 sezon önce Okan Buruk’un yaşadığı sıkıntıların aynısı ile karşı karşıya kaldı. O dönem Galatasaray yönetimi ilk 9 haftada Okan Buruk’a gereken desteği vermeseydi belki de bu başarılar gelmeyecekti.

YÖNETİMDEN TAM DESTEK

Ajansspor'da yer alan habere göre Fenerbahçe yönetimi bu konuda sonuna kadar Mourinho’nun arkasında durma kararı aldı. Mourinho’nun Samandıra tesislerinde kendisini yanlız hissetmemesi için yönetim sık sık ziyaretlerde bulunma kararını da aldı.

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın