Mario Branco: Aziz Yıldırım'ın kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim

Fenerbahçe Jose Mourinho Aziz Yıldırım
Mario Branco: Aziz Yıldırım'ın kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim

Fenerbahçe Sportif Direkörü Mario Branco, Lille maçı öncesi L'Equipe'e açıklamalarda bulundu. Branco, "Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho’ya yaklaşarak kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa'da Lille ile karşı karşıya gelecek. Bu kritik karşılaşma öncesi Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, L'Equipe'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AZİZ YILDIRIM'A FIRSAT VERMEDİM"

Mario Branco, Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho üzerinden kendi reklamını yapmasına izin vermediğini belirterek, "Dürüst olmam gerekirse, Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho’ya yaklaşarak kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim. Lig sona erdiğinde, Avrupa kulüpleri peşine düşmeden, Jose Mourinho’yu ikna etmek için soluğu Avrupa’da Jose Mourinho’nun yanında aldım." dedi.

Mario Branco: Aziz Yıldırım'ın kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim - Resim : 2

"110 SAYFALIK RAPOR HAZIRLADIM"

Jose Mourinho'yu ikna etmek için 110 sayfalık detaylı bir rapor hazırladığını söyleyen Mario Branco, "Fenerbahçe’yi Jose Mourinho’ya detaylı bir şekilde tanıtmak için 110 sayfalık bir rapor hazırladım ve ona sunduğumuz bu meydan okuma onu etkiledi. Roma’ya gittiğinde, kulüp uzun süredir bir kupa kazanmamıştı (2022’de UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kazandı). Jose Mourinho şimdi Fenerbahçe’de, ligdeki her maçı kazanmak için kurulmuş bir takıma sahip. İstisnasız, hepsini." ifadelerini kullandı.

"ÇITAYI BİR SEVİYE DAHA YUKARI ÇEKMEMİZ GERKEİYORDU"

Kulüp tarihinin en fazla puanını toplamalarına rağmen ligi ikinci sırada bitirdiklerini ve çıtayı yükseltmeleri gerektiğini belirten Mario Branco, "99 puan ve yalnızca bir mağlubiyetle (4 Kasım’da Trabzonspor’a karşı 2-3, on kişiyken) sezonu tamamlamayı başarmıştık, bu kulüp tarihinin en yüksek ikinci puanıydı. Ancak Galatasaray’ın ardından ikinci olduk. Son lig şampiyonluğumuzu da 2014’te kazanmıştık. Çıtayı bir seviye daha yukarıya çıkarmamız gerekiyordu." şeklinde konuştu.

L'EQUIPE: MOURINHO 12 MİLYON EURODAN İKİ YILLIK SÖZLEŞME

L'Equipe, Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'den yıllık 12 milyon euro kazanacağını okuyucularına aktararak haberde "İkinci buluşma Portekiz'de oldu ve Jose Mourinho'nun menajeri Jorge Mendes ile Ali Koç da sürece dahil oldular. Süper Lig'in en büyük teknik direktörünü getirmek için Fenerbahçe başkanı büyük imkanlar sundu ve Jose Mourinho’ya sezon başına yaklaşık net 12 M€ değerinde, iki yıllık sözleşme teklif etti." ifadelerine yer verdi.

Mario Branco: Aziz Yıldırım'ın kendi reklamını yapmasına fırsat vermedim - Resim : 4

SATIŞA KOYDUĞU İSİMLER BELLİ OLDU

L'Equipe'e konuşan kulübe yakın bir kaynak, Jose Mourinho'nun hazırlık maçlarının ardından Emre Mor, Miguel Crespo ve Cengiz Ünder gibi isimleri satış listesine koyduğunu belirtti. Haberde "Kulübe yakın bir kaynak: “Takımdaki tüm oyuncuları denedikten sonra ihtiyaçlarını belirleyeceğine dair söz verdi Mourinho. Bu yüzden; Emre Mor, Miguel Crespo ve Cengiz Ünder gibi isimler birkaç hazırlık maçı oynadıktan sonra transfer listesine kondu.” denildi.