Liza Safronova kimdir, nereli, kaç yaşında? Liza Safronova Türk mü? Nerede doğdu?

Fenerbahçe Voleybol Son Dakika Spor Haberleri
Liza Safronova kimdir, nereli, kaç yaşında? Liza Safronova Türk mü? Nerede doğdu?

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın 18 yaşındaki oyuncusu Liza Safronova'nın kim ve nereli olduğu sosyal medyada merak ediliyordu. Peki Lisa Safronova kimdir, kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Liza Safronova'yı taraftarlar merak ediyordu. Vakıfbank altyapısından yetişen genç smaçör, 2024 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Voleybol kariyerine Vakıfbank'ta başlayan Türk oyuncu, 2023-2024 sezonunu Havran Belediyespor'da geçirdi. 18 yaşındaki oyuncu, Türkiye'nin U18 ve U20 takımlarında da forma giydi.

Liza Safronova nereli, nerede doğdu?

17 Ocak 2006 yılında Ukrayna Kiev'de doğdu. Aslen Kazak-Türk vatandaşı olan Liza Safronova, sporla iç içe büyüyen bir aileden gelmektedir. Annesi, Kazakistan Kadın Millî Voleybol Takımında forma giymiş eski voleybolcu Alessya Safronova Canbolat, babası ise bir dönem Kazakistan Millî Voleybol Takımını çalıştırmış voleybol antrenörü Burhan Şaik Canbolat’tır.

Vakıfbank altyapısından yetiştikten sonra 2023-24 sezonunda Havran Belediyespor’da oynayan genç smaçör, alt yaş gruplarında itibaren milli formayı giyerken 2023 U19 Dünya Şampiyonası’nda Ay Yıldızlı formayla gümüş madalya kazandı.

EDA ERDEM'DEN SAFRONOVA'YA JEST