Jose Mourinho'dan sürpriz Ferdi Kadıoğlu kararı

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi Jose Mourinho
Jose Mourinho'dan sürpriz Ferdi Kadıoğlu kararı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda İsviçre ekibi Lugano'ya konuk olacak. Portekizli teknik patron Jose Mourinho'nun, tur için içi rahat. Tecrübeli teknik adamın, kritik maç öncesi Ferdi Kadıoğlu ile ilgili aldığı karar ise ortaya çıktı.

Lugano eşleşmesi ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda Afrika’ya ve EURO 2024’e giden milli takım oyuncularının yokluğundan yakınan teknik direktör Jose Mourinho, artık tur için umutlu konuşuyor.

Sezon açılışından bu yana oynanan 5 hazırlık maçında futbolcularının ortaya koyduğu futboldan bir hayli memnun olan Portekizli teknik adam, “Kendimi daha önce hiç bir zaman olmadığı kadar çok mutlu ve motive hissediyorum. Takımın yarısı ile yola çıkmıştık. Milli takım oyuncuları sonunda döndü. Aramıza yeniler katıldı. Lugano maçı öncesi şartlar lehimize gelişmeye başladı. Gelinen noktada güvendiğim bir kadro ile hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura geçip, yolumuza devam etmek. Zor olacak ama eldeki kadro yapısı ile Lugano aşılmayacak bir engel değil” ifadelerini kullandı.

SEYAHAT BUGÜN

Süper Lig öncesi Lugano ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turu ilk maçına 22 Haziran’dan bu yana hazırlanan Fenerbahçe, bugün İsviçre’ye uçacak. Sarı-Lacivertliler saat 10.00’da Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde son çalışmasını yapıp, öğle saatlerinde özel bir uçakla Bern kentine uçacak. Ardından İtalya sınırındaki Lugano’ya geçecek olan Fenerbahçe kafilesi oteline yerleşecek. Jose Mourinho ve bir futbolcu saat 19.30’da maçın oynanacağı Turn Stadı’nda basının önüne çıkacak. Ardından tüm futbolcular stadı tanımak adına çimlerin üzerinde yürüyüş yapacak.

LUGANO EVİNDE ZAFERLE BAŞLADI

Geçen sezon İsviçre Süper Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Lugano, yeni sezona galibiyetle başladı, Fenerbahçe’ye yarın oynanacak maç öncesi gözdağı verdi. Sahasında oynadığı maçta Morandi’nin 25. dakikada attığı penaltı golü sonrası 1-0 geriye düşen Lugano, ikinci yarıda müthiş bir dönüşe imza attı. 61’de Przybytko, 90+2’de ise Bislimi Fenerbahçe’nin rakibini 2-1 öne geçirip, ilk haftayı kayıpsız geçmesini sağladı. Bu karşılaşmaya yardımcılarını gönderen Jose Mourinho, gelen rapor doğrultusunda bilgileri futbolcularına aktardı ve rakibin hafife alınacak bir takım olmadığı yönünde telkinde bulundu.

FERDİ KADIOĞLU KARARI

Almanya’da esen Ferdi Kadıoğlu rüzgârı, dinmek bilmiyor. EURO 2024’ün flaş ismi, Türkiye’nin turnuvadan elenmesi sonrası tatile çıkmıştı. Ancak bu dönemde de antrenmanlarını aksatmayan milli futbolcu, sağlık kontrolünden geçip takıma 3 gün önce katılmasına rağmen, idmanlardaki hırsı ve üst düzey performansı ile teknik direktör Mourinho’ya “Ben hazırım” mesajı yollamıştı. Sezon başından bu yana oynanan maçlarda Oosterwolde’yi sol bekte oynatan Portekizli teknik adam bu mevki için henüz kararını vermedi. Fanatik'te yer alan habere göre kadroyu bozmak istemeyen Mourinho’nun tatilden yeni dönen Ferdi’yi riske etmemesi, ihtiyaç halinde sahaya sürmesi bekleniyor.

Jose Mourinho'dan sürpriz Ferdi Kadıoğlu kararı - Resim : 2

EDIN DZEKO İLERİDE OLACAK

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Edin Dzeko, Lugano karşısında Sarı-Lacivertli ekibin yine vurucu gücü olacak. Sezon başında adı pek çok Avrupa takımının yanı sıra Suudi Arabistan kulüpleri ile de anılan ‘Boşnak Elması’, bu haberlere kulak tıkamış, geçen sezon başında verdiği şampiyonluk sözünü yerine getirmek adına Fenerbahçe’de kalmayı tercih etmişti. Önce Topuk Yaylası’nda Petrolul, ardından Avusturya’da Admira Wacker, Strasbourg, İstanbul’da ise Hull City ile oynanan 4 maçta klasını konuşturan kaptan, attığı gollerin yanı sıra asistleri ile de “Bu takımın gerçek golcüsü benim” dedi. Teknik direktör Jose Mourinho’nun da kaptanı Edin Dzeko’yu Lugano karşısına takımın vurucu gücü olarak sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.