Jose Mourinho'dan antrenmanda yüksek tempo

Futbol Spor Haberleri Süper Lig Fenerbahçe Jose Mourinho
Jose Mourinho'dan antrenmanda yüksek tempo

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Düzce Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Portekizli teknik adamın yaptırdığı yüksek tempodaki antrenmanlar ise dikkatlerden kaçmadı.

Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada tamamladıktan sonra İsmail Kartal ile yollarını ayıran Fenerbahçe, takımın başına dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi.

Portekizli teknik adamın önderliğinde yeni sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, yarın ilk hazırlık maçına Romanya’nın Petrolul Ploiesti karşısında çıkacak.

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, sarı-lacivertli takımın antrenmanları yakından takip ederken gözlemlerini aktardı.

Kahvaltı öncesi futbolcuların kas-yağ ölçüleri alınıyor. Bu ölçümlerle hem futbolcuların durumuna bakılıyor hem de olası sakatlıklar için önlem alınıyor.

Sabah ve akşam antrenmanlarından önce salonda yaklaşık 30 dakikalık kuvvet ve dayanıklılık çalışması yapıldı.

Jose Mourinho, saha çalışmalarının ilk etabından itibaren topla çalışmalar yaptırdı.

Dar alanda çalışmaları yoğunlaştıran Mourinho, tek pas kuralıyla oyuncularından sürekli topun hızını artırmalarını istedi. Çok fazla minyatür kale kullanıldı. Bundaki amaç ise birçok değişkene oyuncuların konsantre olmasını sağlamaktı.

Her çalışma, hem hücumu hem de savunmayı kapsayacak şekilde yüksek tempoda geçti. Hem sabah hem de akşam antrenmanları salon çalışmalarıyla birlikte iki buçuk saati buluyor. Günlük antrenman saati bazı günlerde toplam beş saate çıktı.

Jose Mourinho, antrenman sırasındaki her molada oyuncularla bire bir konuşarak isteklerini anlattı.

Çalışmalarda sürekli sahanın içinde oyunculara yakın olan Mourinho, her su molasında oyuncularla tek tek konuşuyor. Portekizli teknik adamın altı yardımcısı da sürekli sahanın içindeler ve temponun düşmesine izin vermiyorlar.

Akşam yemeğinden sonra yapılan toplantılarda ise eksikler görüntülü analizlerle futbolculara anlatıldı. Yüksek tempo, ağır çalışmalar ve oldukça disiplinli bir ortamda geçiyor.