Göztepe - Fenerbahçe maçındaki olayların perde arkası

Fenerbahçe Göztepe Ali Koç Süper Lig
Göztepe - Fenerbahçe maçındaki olayların perde arkası

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, Göztepe - Fenerbahçe maçında yaşanan olayların perde arkasını anlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a saldırılan maçta çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, Göztepe - Fenerbahçe maçında yaşanan olayların perde arkasını anlattı.

Protokol tribününde maçın ilk dakikasından itibaren Fenerbahçeli yöneticilere ve delegelere taciz edici hareketler yapıldı. Emniyet yetkilileri de hiçbir şekilde bu duruma müdahale etmedi. Buna karşın ilk yarının sonunda gelen goller dahil Fenerbahçe cephesi hiçbir şekilde tahrik edici bir davranışta bulunmadı.

ASIL SORU ŞU, ALİ KOÇ NEDEN SAHAYA İNDİ?

Taraftara resmen deplasman mobbingi uygulandı. Biletli seyirciler ilk yarıyı izleyemedi. Devre arasında bile 250 kadar Fenerbahçeli taraftar daha tribüne alınmamıştı. İzmir deplasmanlarında, Başakşehir’le oynanan kupa finali dair Fenerbahçeli taraftarlara ayrı bir muamele yapılıyor.

Bunun üzerine bazı Fenerbahçeli yöneticiler devre arasında dışarı çıkarak tribüne giremeyen taraftarlara yardımcı olmaya gitti. O sırada sahaya girmek için akreditasyonu bulunan Sayın Ali Koç ve Sayın Burak Kızılhan, tribünleri sakinleştirmek için saha içine girerek Fenerbahçeli taraftarların yanına gitti. Niyet tamamen buydu. İyi niyetli yapılan bu durumdan sonra tribünle yatıştı, yetkililere yardım taraftara yardım etmelerine dair uyarılarda bulunuldu.

Göztepe tribünlerinden Ali Koç’a yüzlerce yabancı madde atılmasına rağmen, Başkan tribünleri germemek için asla karşılık vermedi. Aklı selim insanlar burada asla bir tahrik olmadığını görür.

Asıl vahim durum ise şu; özellikle Başkan Ali Koç’a saldıran şahsa emniyet hiçbir işlem yapmadı. Şahıs, maçı izledi sonra da polislerle tokalaşarak stattan güle oynaya ayrıldı. Ben çektiğim fotoğrafı kamuoyuna servis etmesem ve gazetecilik refleksi göstermesem demekki bu şahıs hakkında hiçbir işlem yapılmayacaktı.

Bu akıl tutulması nasıl yaşanır ve bu şahıs kim cesaret vermektedir? Kimin koruması altındadır? Spor Şube bu şahsa niye statta işlem yapmamıştır?

Ayrıca olay yaşanır yaşanmaz Fenerbahçeli yetkililer şahsın durumunu sorduğunda, Spor Şube Müdürü hukuki işlemlerin yapıldığını, şahsın gözaltına alınacağını belirtti. Vahim olan ne biliyor musunuz, Fenerbahçeli yöneticiler evrak sorunca da Spor Şube Müdürü, “Savcılıktan isteyin, bu şahıs tanıdığım bir esnaf kaçacak bir yeri yok” diyerek şahsı savunmuştur.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, her şey iyi giderken, takım 2-0 öndeyken neden ortamı germek istesin ve tribüne gitsin? Bunu bile kendinize sorduğunuzda cevabı verirsiniz. Taraftar bu camianın en önemli unsurudur. Ali Koç da ailesi gibi sevdiği taraftarın zulm görmesine göz yumamazdı.

TFF’nin açıklamalarını ise şaşkınlıkla okudum. Resmen “Suçlu bağırır suçsuzun ödünü koparır” anlayışıyla kaleme alınmış bir metin. Ali Koç’u suçlayarak şahıs kınanıyor. Kişiler değişiyor ama maalesef sistem değişmiyor.

Galatasaray Kulübünün açıklamasına bile değinmek istemiyorum. Üzücünün de ötesine bir metin. Neredeyse Ali Koç’a yapılan şiddet savunulacak…