Fenerbahçe'den bir transfer daha! Allan Saint-Maximin'in İstanbul'a geliş saati belli oldu

Fenerbahçe Transfer
Fenerbahçe'den bir transfer daha! Allan Saint-Maximin'in İstanbul'a geliş saati belli oldu

Fenerbahçe, Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'un ardından Allan Saint-Maximin transferini de tamamladı. Fransız yıldız bu akşam İstanbul'da olacak.

Fenerbahçe'de transfer harekatı hız kesmeden sürüyor. Fatih Karagümrük'ten Levent Mercan'ı kadrosuna katan geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Çağlar Söyüncü'nün bonservisini Atletico Madrid'den alan Fenerbahçe; Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da İstanbul'a getirmişti.

Sarı-lacivertlilerin bir diğer transferi Allan Saint-Maximin de bu akşam İstanbul'da olacak. Fransız yıldız sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak.

İŞTE SÖZLEŞME ŞARTLARI

Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre Al Ahli'den 11 milyon euro yıllık ücret kazanan Allan Saint-Maximin, Fenerbahçe'ye transfer olmak için maaşında büyük bir indirime gitti. Maximin maaşının 7 milyon euroya düşürülmesini kabul etti. Suudi kaynaklara göre Fransız oyuncunun 4.5 milyon euroluk ücretini Fenerbahçe, 2.5 milyon eruoluk ücretini ise Al Ahli karşılayacak.

Fenerbahçe'den bir transfer daha! Allan Saint-Maximin'in İstanbul'a geliş saati belli oldu - Resim : 2

BU AKŞAM İSTANBUL'DA OLMASI BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonlu kiralık transferi için Al Ahli ile anlaşma sağladığı Allan Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'da olması bekleniyor. Suudi Profesyonel Ligi ve transfer komitesinin onayının ardından Fenerbahçe'ye transferi kesinleşen Fransız oyuncunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

İSTANBUL'A GELİŞ SAATİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe, Al Ahli'den Allan Saint-Maximin'i renklerine bağlıyor. NTV'nin haberine göre sarı-lacivertlilerin anlaşmaya vardığı 27 yaşındaki futbolcu, bugün 19.15'te Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olacak.

ALLAN SAINT MAXIMIN KİMDİR?

Allan Saint-Maximin 12 Mart 1997 yılında Fransa’da dünyaya geldi. Forvet pozisyonunda görev yapan oyuncu El- Ahli'de forma giymektedir. Takımıyla birlikte 30 Haziran 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunmaktadır.

Saint-Maximin, Saint-Étienne formasıyla ilk profesyonel maçına 29 Ağustos 2013 tarihinde çıkan oyuncunun kariyerinde Monaco, Hannover, Bastia, Nice, Newcastle United, Al - Ahli gibi takımlar bulunmaktadır.

Geçtiğimiz sezon Allan Saint-Maximin Newcastle United'tan 27 milyon Euro bedelle Al-Ahli'ye transfer olmuştu. Fransız futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde 31 maçta 4 gol, 10 asistlik performans sergiledi.

Oyuncu Fransa Ligi’nde oynadığı 111 karşılaşmada 12 gol ve 16 asistlik performans sergilerken Premier Lig’de ise 111 maçta süre aldı. 12 gol ve 19 asist katkısı veren oyuncu güçlü fiziği ve hızıyla dikkat çekiyor.

Asıl çıkışını Nice takımında yapan Fransız oyuncu 9'u ligde olmak üzere 11 gol attı. Saint-Maximin, 2 Ağustos 2019'da Premier League ekiplerinden Newcastle United ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'den bir transfer daha! Allan Saint-Maximin'in İstanbul'a geliş saati belli oldu - Resim : 4