Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı sonrası transferde harekete geçti! Mourinho'nun prensi de listede

Fenerbahçe Transfer Transfer Haberleri
Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı sonrası transferde harekete geçti! Mourinho'nun prensi de listede

Jayden Oosterwolde’nin çapraz bağlarını koparması ve sezonu büyük ihtimalle kapatması nedeniyle ocakta gözler sol beke çevrildi. Hem Jose Mourinho hem de yönetimin savunmanın soluna takviyeyi ‘olmazsa olmaz’ gördükleri kaydedildi. Listenin ilk sırasında, yaz döneminde de gündeme gelen isimler var...

Jayden Oosterwolde’nin Samsun’da yaşadığı şok sakatlık, tüm kadro planlamasını alt üst etti. Çapraz bağlarında kopma tespit edilen Hollandalı futbolcu, ülkesinde ameliyat olacak ve büyük ihtimalle sezonu kapatacak. Bu durum, alarm zillerinin çalmasına neden oldu.

Hem Jose Mourinho, hem de yönetimin ocak ayındaki transfer önceliği sol bek olarak değişti. Fenerbahçe, bu bölgeye yapacağı takviyeyi, ara transfer dönemi açılır açılmaz duyurmak için kolları sıvadı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Fenerbahçe Yönetimi, ocak ayı transfer denemi için çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-lacivertliler takıma yıldız isimleri dahil etmek için planlamalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

2 İSİM GÜNDEME GELDİ

Fanatik'in haberine göre listede yaz aylarında da gündeme gelen iki isim var. Bunlardan ilki Sergio Reguilon. Mourinho’nun Tottenham’a 30 milyon Euro’ya transfer ettirdiği İspanyol yıldız, kulübünde kadroda düşünülmüyor. Ayrıca 27 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Bu nedenle Reguilon’un kadroya katılması hem daha kolay hem de daha az maliyetli bir şekilde gerçekleşebilir. Ancak başarılı sol bek konusunda tek bir çekince var: Mourinho’nun uzun boylu bek oyuncusu kullanmak istemesi. Reguilon, 1.78 m. boyuyla bu kriteri tam anlamıyla karşılamıyor.

MALİYETİ DAHA YÜKSEK

Archie Brown ise aynı Jayden Oosterwolde gibi 1.90 m. boyunda. Gent’te sezona çok iyi başlayan 22 yaşındaki oyuncu 18 resmi maçta 4 asist yaptı. Brown, hem hızı hem de fizik gücünü etkili kullanmasıyla ön plana çıkıyor. Ancak İngiliz oyuncunun maliyeti, Reguilon’a oranla çok daha yüksek. Gent, yaz döneminde 13 milyon Euro istemişti. Belçika ekibi, Brown’u satacağı için yerine transfer bile yapmış, 1.3 milyon Euro’ya Tiago Araujo’ya imza attırmıştı. Gent, şu anda 3 sol beke sahip olduğu için istediği rakam verilirse Fenerbahçe’ye ‘evet’ diyebilir.

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın