Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı!

Futbol Fenerbahçe Süper Lig
Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı!

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa engelini 2-0'la geçen Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı. Süper Lig'de maç fazlasıyla lider durumda bulunan ve yenilmezlik rekorunu güncelleyen sarı-lacivertliler, kritik mücadele öncesi sakatlık ve ceza sorunu yaşamadı.

Jose Mourinho, milli maç aralarının her zaman sıkıntı olduğuna vurgu yapmıştı. Haftaya Galatasaray derbisinin olması da motivasyon açısından bir başka tehlike olarak görülüyordu. Ancak Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında hata yapmadı. Mourinho’nun öğrencileri, zaman zaman topu rakibe bıraksa da 90 dakika boyunca önemli bir pozisyon vermedi, yıldızlarıyla sonuca gitti. 22. dakikada Dusan Tadic’in pasında topu alan Maximin, ceza sahası dışından sağ ayağıyla plase bir vuruş yaparak perdeyi açtı. 39. dakikada ise Maximin bu kez ceza sahasına çalımlarla girdi, Opoku’nun arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısıyla Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Dusan Tadic, skoru 2-0’a getirdi.

25 GALİBİYET, 7 BERABERLİK

Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederek hem ligde liderliğini sürdürdü hem de kulüp rekoru kırdı. Sarı-lacivertlilerin ligde daha önce en uzun süren yenilmezlik serisi 21 Mart 1964 ile 21 Şubat 1965 arasındaki 31 maçlık bölümde gelmişti. Kanarya, milli ara öncesi Alanya’yı 3-0 yenerek bu rekoru egale etmişti. Kasımpaşa zaferiyle birlikte kulüp tarihinde ligdeki yenilmezlik rekoru kırılmış oldu. Fenerbahçe, kaybetmediği 32 karşılaşmada 25 galibiyet alırken, 7 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

TADİC SERİYE TAKTI

Sırp yıldız, geçen sezon İsmail Kartal’ın vazgeçilmeziydi. Maximin’in gelmesiyle birlikte sol kanattaki yerini kaybeden Tadic, bu kez de sağ kanattaki Mourinho’nun prensi oldu. Tecrübeli oyuncu, Lugano maçlarında toplam 3 asist yapmıştı. Dusan Tadic, 5-0 kazanılan Rize karşılaşmasında 2 golün hazırlayıcısı olmuştu. Sırp futbolcu, 3-0 galip gelinen Alanyaspor mücadelesinde 2 golle yıldızlaştı. 35 yaşındaki futbolcu dün de Kasımpaşa karşısında Maximin’e asist yaptı, ardından kazanılan penaltıyı ağlarla buluşturdu.

ASLAN ÖNCESİ SORUN YOK

Galatasaray derbisi öncesi çıkılan Kasımpaşa deplasmanındaki en büyük endişe, kırmızı kart ya da sakatlık sorunu yaşanmasıydı. Kart konusunda korkulan olmadı. Ancak maç içindeki sakatlıklar yürekleri ağızlara getirdi. Sebastian Szymanski bir pozisyonda yerde kalıp acı içinde dizini tuttu Özellikle sorunlu bölgenin diz olması endişe yarattı, hatta Amrabat hemen ısınmaya çıktı. Ancak Polonyalı oyuncu ayağa kalkarak mücadeleye devam etmeyi başardı.

KAYIP YAŞANMADI

Fenerbahçe’ye penaltıyı getiren pozisyonda ise Maximin, arkadan aşil tendonuna yakın bir bölgeye darbe aldı. Acı içinde yerde kalan yıldız futbolcu, tedavisinin ardından sahaya döndü. Bir başka pozisyonda ise İsmail Yüksek sakatlık sorunu yaşadı ancak o da mücadelesini sürdürdü. Böylece Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hem puan hem de oyuncu kaybı yaşamadı.

FENERBAHÇE GOL YEMİYOR

Sarı-lacivertliler, Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa’ya konuk oldu. Kıran kırana geçen mücadelenin sonunda gülen taraf 2-0’la Fenerbahçe oldu. İlk yarıda bulduğu gollerle 3 puanı kapan Kanarya, ligde kalesinde sadece 2 gol gördü. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. İkinci haftada Göztepe ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, ardından Çaykur Rizespor’u 5-0, Alanyaspor’u da 3-0 mağlup etmişti. Kasımpaşa’yı da dün 2-0 deviren Kanarya, ligde Göztepe maçı hariç gol yemedi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 13’e yükseltirken Kasımpaşa 5 puanda kaldı. Fenerbahçe, Süper Lig’deki liderliğini sürdürdü.

AMRABAT SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile oynanan maçta yeni transfer Sofyan Amrabat’ı kadroya dahil etti. Faslı orta saha, müsabakaya yedek kulübesinde başladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde yeni transferlere sevgi gösterisinde bulundu. Mücadelenin 81. dakikasında Dusan Tadic’in yerine oyuna dahil olan Amrabat, kaldığı dakikalarda yaptığı hamlelerle göz doldurdu. Kasımpaşa hücumcularına geçit vermeyen ve takım arkadaşlarının da boşluklarını dolduran Amrabat, ilk maçında geçer not aldı.

Maç sonu konuşan Amrabat, “Geleli çok zaman olmadı, takımla birlikte ilk 3 antrenmana çıktım. Bugün (dün) de sahadaydım. Bana göre güçlü, zor bir takıma karşı oynadık. Taraftarlar, kendi evimizde oynuyormuş atmosferi yarattı. Isınmadan maç sonuna kadar hiçbir şekilde susmadılar. Galibiyetten dolayı mutluyuz. Umarım onları mutlu etmeye devam ederiz” dedi. Galatasaray derbisi ile ilgili de konuşan Faslı futbolcu, “Bu derbiyle ilgili çok şey duydum. Konsantrasyonu yüksek, güçlü bir maç olacağını düşünüyorum. Amacımız sahada güzel bir oyun ortaya koymak ve taraftarımızı mutlu edecek sonuç almak. Sabırsızlanıyoruz bu maç için” ifadelerini kullandı.

(Fanatik)