Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin transferinde mutlu sona yakın! İşte sözleşme detayları

Fenerbahçe Transfer Futbol
Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin transferinde mutlu sona yakın! İşte sözleşme detayları

Fenerbahçe, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Ahli'de forma giyen Allan Saint-Maximin'i kadrosuna katıyor. Fransız oyuncunun sözleşme şartları ortaya çıktı.

Fenerbahçe transferde atağa kalktı. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacağı Lugano maçı öncesi önemli yıldızları kadrosuna katmak için harekete geçti.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Fenerbahçe'nin Youssef En-Nesyri ile birlikte transferini bitirmeye yakın olduğu isimlerden Allan Saint-Maximin, Al Ahli'den ayrılarak sarı-lacivertlilerin yolunu tutuyor.

Fenerbahçe'nin Al Ahli ile görüşmelerde sona yaklaştığı ifade edilirken Maximin'in de Türkiye'de oynama fikrine sıcak baktığı vurgulandı. Fenerbahçe ve Al Ahli arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin transferinde mutlu sona yakın! İşte sözleşme detayları - Resim : 2

İŞTE SÖZLEŞME DETAYLARI

Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin'i kiralamak için Al Ahli'ye 3.5 milyon euro ödeme gerçekleştirecek. Ayrıca Fransız futbolcunun satın alma opsiyonu da Fenerbahçe'de olacak. Fenerbahçe, Al Ahli'den yıllık 11 milyon euro kazanan Allan Saint-Maximin'e Newcastle United'tan kazandığı 4.5 milyon euroluk ücreti önerdi ve Fransız yıldız bu öneriyi kabul etti.

Allan Saint-Maximin'in Fenerbahçe'ye transfer olmak için maaşında büyük bir indirime gittiği ve satın alma opsiyonunun devreye girmesiyle oyuncunun sarı-lacivertlilerden yıllık 4.5 milyon euro kazanacağı öğrenildi.

AL AHLI'DEN MAAŞ KARARI

Fenerbahçe'nin 11 milyon euro kazanan Allan Saint-Maximin'in kazandığı ücretin 4.5 milyon eurosunu karşılamak istediği öğrenilirken Suudi kulübünün bu öneriye sıcak bakmadığı fakat görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Fransız futbolcunun kısa süre içinde Türkiye'ye gelerek Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin transferinde mutlu sona yakın! İşte sözleşme detayları - Resim : 3

MAXIMIN'İN KARİYERİ

Futbola Fransa'nın Boulogne takımının altyapısında başlayan Allan Saint-Maximin, buradan St. Etienne altyapısına geçiş yaptı. St. Etienne'de profesyonelliğe geçiş yapan 27 yaşındaki Fransız yıldız 2015 yılında 5 milyon euro karşılığında St. Etienne'den Monaco'ya transfer oldu.

Monaco'nun önce Hannover ardından Bastia'ya kiraladığı Maximin, 2017'de 10 milyon euro bedelle Nice'e transfer oldu.

Nice'de başarılı bir performans sergileyen Fransız futbolcu daha sonra yıldızının parlayacağı Newcastle United'a 18 milyon euro bedelle transfer oldu. Allan Saint-Maximin geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde 27.2 milyon euro bedelle Suudi Arabistan takımlarından Al Ahli'ye transfer oldu.

Al Ahli formasıyla geçtiğimiz sezon 31 maça çıkan Maximin 4 gol atarken 10 asist yaptı.