Ali Koç tek hamleyle NEC Nijmegen'in mali bilançosunu artıya geçirdi, transfer kapısını açtı

Futbol Spor Haberleri Süper Lig Fenerbahçe İngiltere Premier Lig Brighton Transfer Transfer Haberleri
Ali Koç tek hamleyle NEC Nijmegen'in mali bilançosunu artıya geçirdi, transfer kapısını açtı

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, 30 milyon euro karşılığında İngiliz ekibi Birghton & Hove Albion'a transfer oldu. Ferdi Kadıoğlu'nun eski kulübü NEC Nijmegen ise bu transferde en mutlu olanlar arasında. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion'a 30 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Bu önemli transfer kapsamında, İngiliz kulübü Fenerbahçe’ye 30 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra 5 milyon euro tutarında başarı bonusu da ödeyecek.

Bonusun büyük kısmı Kadıoğlu’nun bireysel performansına, diğer kısmı ise Brighton’ın elde edeceği başarılara bağlı olacak. Ayrıca, Ferdi Kadıoğlu’nun gelecekteki olası bir transferinden sarı-lacivertli kulüp, %10’luk bir pay alacak.

NEC NIJMEGEN'İN KAZANCI

Ferdi Kadıoğlu'nun eski kulübü NEC Nijmegen de bu transferden payını alacak. 2018’de Kadıoğlu’nun Fenerbahçe’ye transferi sırasında yapılan sözleşmeye göre, NEC Nijmegen oyuncunun sonraki satışından %10 pay alma hakkına sahipti. Bu anlaşma doğrultusunda, Nijmegen’e daha önce ödenen 1.4 milyon euroluk bedel, bu transferle birlikte 4.4 milyon euroya çıkmış oldu. Bu transferle birlikte Hollanda ekibi Nijmegen, 3 milyon euro daha kazanç sağladı.

NEC Nijmegen, transferde 500 bin euro eksideydi. Ferdi Kadıoğlu transferi sonrasında 2.5 milyon euro artıya geçti.

Ali Koç tek hamleyle NEC Nijmegen'in mali bilançosunu artıya geçirdi, transfer kapısını açtı - Resim : 1

FENERBAHÇE NE KADAR KAZANDI?

Bu transferin ardından Brighton & Hove Albion, Kadıoğlu’nun altyapısından yetiştiği NEC Nijmegen’e yetiştirme bedeli olarak 500 bin euro ödeme yapacak. Ferdi Kadıoğlu'nun transferinden Fenerbahçe'nin net kazancı ise 25.6 milyon euro olarak hesaplandı.

Kısaca sarı-lacivertli kulüp, 30 milyon euroyu kasasına koydu ve ek olarak 5 milyon euroluk başarı bonusunun yanı sıra sonraki satıştan %10 pay hakkının devreye girmesini bekleyecek. Brighton ise toplamda 30 milyon euro bonservis bedeli ve 500 bin euro yetiştirme bedeli ödeyecek.