Ali Koç, Mehmet Büyükekşi'ye söylediği sözlerin ardından özür diledi

Fenerbahçe Ali Koç TFF Türkiye Futbol Federasyonu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ali Koç sözlerine A Milli Takım'ı tebrik ederek başladı ve "A Milli Futbol Takımımızı EURO 2024'teki başarısını tebrik etmek istiyorum. Türk futbolunun içindeki kaos ortamında çeyrek finale yükselmesi büyük bir başarıdır. Teknik direktörümüz Montella'yı teknik heyetini ve futbolcularımızı kutlar, kendilerine teşekkür ederiz. Elimizdeki genç jenerasyonla ilerleyen turnuvalarda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum." sözlerini kullandı.

"MERİH'E VERİLEN CEZAYI HEPİMİZ KINIYORUZ"

Merih Demiral'a verilen cezaya tepki gösteren Ali Koç, "Avusturya maçından sonra Türk tarihinin bir sembolü olan ve hiç kimseyi hedef almayan bizim sadece kendimizi anlattığımız bir hareket yüzünden futbolcumuz Merih Demiral'a ceza verilmesini hepimiz kınıyoruz. Merih Demiral konusunda duruşumuzu takdire şayandır. İşte futbol! Bize bir ve bütün olduğumuzu hatırlatan bir gerçektir. Futbol doğru konumlandırılmadığı zaman ise toplumda tahribatı daha fazla oluyor." dedi.

"HELAL OLSUN BÜYÜKEKŞİ"

Mehmet Büyükekşi'ye sert sözlerle yüklenen Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün burada yapılacak olanaüstü seçim bizler açısından yok hükmündedir. 18 Temmuz'a kadar varan süreç sonra derece antidemokratiktir. Bizlerin hür iradesi gasp edilmiştir. Bugün burada ne yazık ki egemenlik kayıtsız şartısz milletindir diyemiyoruz. Yönetim şekli, toplumun hiçbir yerinde kabul görmeyen, pek çok kesim tarafından yüz yıllık futbol tarihimizin en kötü federasyon başkanı olarak gösterilen, tarihin hiçbir sezonunda yaşanmayan skandallarını tek bir sezonda yaşatan ve hiçbir sorumluluk almayan, olağanüstü manevra kabiliyetiyle hedef değiştiren, Beşiktaş ve Fenerbahçe statlarına gidemezken bugün karşımıza başkan adayı olarak çıkmanız büyük bir başarıdır. Helal olsun! Hepimizin bildiği gibi futbol paydaşlarının büyük çoğunluğunun federasyondan rahatsız olduğu için imza kampanyası başlatılmıştır. Sürecin başında 4 büyükler başta olmak üzere birçok kulüp bu sürece destek vermiştir. Sayın başkanın 18 Temmuz'da aday olmadan seçime gidilecek baskısına rağmen 147 imza toplanmıştır." ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ: ÖZÜR DİLERİM

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mehmet Büyükekşi hakkında "Onurlu, şerefli, haysiyetli olan kimse bu şekilde aday olmaz!" ifadesini kullandı.

Mehmet Büyükekşi, Ali Koç'un sözleri sonrası "Bu şekilde hakaret edemezsiniz!" diyerek tepki gösterdi. Ali Koç ise "Son cümlemi geri alıyorum. Özür dilerim." dedi.